Prijedor: Silovao strinu

Vukašin R. osumnjičen da je u nedelju oko ponoći ušao preko balkona u porodičnu kuću svoje strine R. R.

Crna Hronika
> 00:00h

PRIJEDOR - Vukašin R. (19) iz Gornjih Garevaca kod Kozarca u prijedorskoj opštini uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je silovao svoju strinu R. R. (58) u njenoj kući u Gornjim Garevcima! Izvor blizak istrazi kazao je da je Vukašin osumnjičen da je u nedelju oko ponoći ušao preko balkona u porodičnu kuću svoje strine R. R. koju je napao i navodno silovao, prenosi portal Cafe.ba.

- Osumnjičeni R. R. uspeo je da otrgne donji veš, te je R. R. izudarao rukama po glavi i telu i pretio da će je ubiti ako bude vikala i zvala policiju. Ona je nastojala da se odbrani, otrgne od njega i izađe na stepenište - rekao je ovaj izvor.

Dodao je da je u trenutku silovanja u prizemlju kuće sa posebnim ulazom bio i sin od R. R. koji je čuo dozivanje u pomoć majke tek kada je ona uspela da se otrgne iz Vukašinovih ruku i otključa ulazna vrata kuće.Prema nezvaničnim informacijama Vukašin se tada uplašio i istrčao za R. R. oborio je i pobegao u nepoznatom pravcu. Sin nesrećne R. R. potrčao je za njim u nastojanju da ga uhvati ali u tome nije uspeo.

Ovaj slučaj silovanja odmah je prijavljen Stanici policije Kozarac čiji su službenici oko dva časa poslije ponoći pronašli i uhapsili Vukašina. Napadnuta R. R. je poslije dolaska policije odmah prevezena u prijedorski Dom zdravlja gde je pregledom utvrđeno da na telu ima povrede i tragove nasilja što ukazuje da je silovana.

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Branko Bejlajac potvrdio je da im je ovaj slučaj prijavljen i da je u toku istraga da se utvrdi da li je napadnuta žena silovana ili nije. Vukašin živi u kući udaljenoj samo nekoliko metara od strinine. Prema pričama meštana Gornjih Garevaca tog dana Vukašin je proveo duži deo dana u društvu sina R. R., a pretpostavlja se da je te večeri bio pijan. Iz banjalučkog Centra javne bezbednosti, navodeći Vukašinove inicijale, saopšteno je da je on poslije saslušanja pušten da se brani sa slobode.