Brankica Janković, Foto: Printscreen/Instagram/Brankica Janković

OGLASILA SE

BRANKICA JANKOVIĆ ZA KURIR O VANDALIZMU ANTIVAKSERA TOKOM PRAJDA: Svaki vid nasilja je za NAJOŠTRIJU OSUDU

Bacane su baklje, a pripadnici skupa nasrtali su kako na učesnike Parade ponosa, tako i na pripadnike policije - što je poverenica oštro osudila

Društvo

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je za Kurir oštro osudila napade na novinare i policiju koji su se desili u subotu uveče tokom i nakon trajanja Parade ponosa.

Tog dana je uporedo sa Prajdom održana protestna šetnja koju su organizovali antivakseri. Skup se pretvorilo u pravo divljaštvo nakon što su im se priključili ljudi iz pokreta Narodna Patrola, pokreta Ujedinjeni narod Srbije, Antiglobalisti Srbije, Pokret srpske sabornosti, kao i nekoliko lekara koji planiraju peticiju protiv vakcinacije i najavljenih kovid propusnica.

Bacane su baklje, a pripadnici skupa nasrtali su kako na učesnike Parade ponosa, tako i na pripadnike policije! Raspop Antonije gađao je čak policiju i novinare jajima. Iako tvrde da je skup bio miran, slike sa skupa govore drugačije.

Brankica Janković ovim povodom za Kurir rekla je sledeće:

- U svakom demokratskom društvu normalno je izražavanje različitih stavova i okupljanje građana, iako ne razumem protivljenje vakcinaciji kao legitimnoj i neophodnoj javnoj politici u zaštiti stanovništva od zarazne bolesti. Ono što je nedopustivo je svaki vid nasilja koji je za najoštriju osudu - rekla je ona.

Kurir.rs / Suzana Trajković