Manastir Đurđevi stupovi

KURIR U BERANAMA NA USTOLIČENJU NOVOIZABRANOG EPISKOPA METODIJA Sve spremno za svečani doček patrijarha Porfirija VIDEO

Crna Gora
> 19:51h

Veliki broj građana Berana, ali i ostalih mesta u Crnoj Gori polako pristiže na prostor ispred manastira Đurđevi stupovi gde se u 18 časova očekuje dolazak patrijarha srpskog Porfirija koji će prisustvovati u nedelju ujutro sa početkom u 9 sati činu svečanog ustoličenja novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

foto: Kurir

Za razliku od 4. septembra kada se na Cetinju organizovalo ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija što je izazvalo sukobe policije i pristalica DPS i CPC, današnje slike nisu ni nalik onima od početka septembra.

FOTO: Kurir
FOTO: Kurir, Zoran Šaponjić
FOTO: Kurir

Kako javlja izveštač Kurira sa lica mesta vidljivo je pojačano prisustvo policije na prilazu Beranama, ali i od Berana. Međutim za razliku od Cetinja ovde se ne oseća nikakva napetost.

foto: Kurir, Zoran Šaponjić

Veliki broj građana pristiže, vide se sprske trobojke ispred manastira je već okupljen određeni broj ljudi.

"Kosovo je srce Srbije", uzvikuju građani koji pristižu na plato ispred manastira.

Patrijarh srpski Porfirije doputovaće danas u Berane, kako bi u nedelju prisustvovao ustoličenju novoizabranog episkopa bidimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke. Ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija održaće se sutra u manastiru Stupovima, a Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodiće Porfirije

Kurir.rs/Zoran Šaponjić

Bonus video: