Foto: Promo

KURIR POKLANJA IKONE S LIKOVIMA SRPSKIH PATRIJARHA! Sutra poklon ikona s likom PATRIJARHA GERMANA i dodatak oglasnik Sasomange.rs

Društvo

Dnevne novine Kurir poklanjaju IKONE S LIKOVIMA SRPSKIH PATRIJARHA! U sredu, 29. septembra, dobićete IKONU S LIKOM PATRIJARHA GERMANA u zlatotisku i dodatak SASOMANGE.RS - oglasnik za sve što tražiš u Srbiji!

Patrijarh German je bio 43. vrhovni poglavar SPC od 1958. do 1990. godine, kada je odlukom Sabora SPC penzionisan, pošto je godinu dana ranije slomio kuk, pa je došlo do zdravstvenih komplikacija.

Njegovo svetovno ime je Hranislav Đorić, a rođen je u Jošaničkoj Banji 1899. od oca Mihaila, učitelja koji je kasnije postao sveštenik. Osnovnu školu je učio u Velikoj Drenovi i Kruševcu, a devetorazrednu bogosloviju u Beogradu i Sremskim Karlovcima 1921. Izvesno vreme je studirao prava u Parizu, a potom je 1942. završio Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu.

Jedna od njegovih najvećih zasluga jeste to što je uspeo da se izbori da se nastavi izgradnja Hrama Svetog Save u Beogradu - posle višedecenijske borbe gradnja je odobrena 1984. Zabeleženo je da je 88 puta lično patrijarh German podnosio molbu i vodio razgovore sa raznim instancama vlasti, dok se nije izborio za nastavak gradnje posle 26 godina svoje službe. Izgradnja Hrama je ponovo počela 12. maja 1985. i tom prilikom je odslužena arhijerejska liturgija i postavljena povelja.

Kao drugi poklon dobićete Sasomange.rs oglasnik na 32 strane sjajnog papira gde ćete pronaći mnogo sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

Sasomange oglasnik je jedno mesto na kom ima sve! Kupite ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želiš da se oglašavaš unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktiraj prodaju na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedi svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!