Foto: Planinarski savez Srbije

Sjajan rezultat

USPEH PLANINARA Srbija pobednik Balkanskog prvenstva u planinarskoj orijentaciji FOTO

Na terenima Vučja kod Nikšića u Crnoj Gori od 24. do 26. septembra održano je Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji "BMUMOC 2021".

Ostali sportovi

Na prvenstvu je učestvovalo 109 takmičara raspoređenih u 27 ekipa iz Slovenije, Severne Makedonije, Srbije, Albanije i Crne Gore.

Reprezentacija Srbije nastupala je sa sedam ekipa i ukupno 29 takmičara iz sledećih klubova Planinarskog saveza Srbije: PSK Čelik Smederevo, PSK Pobeda Beograd i PSK Tornik Čajetina.

foto: Planinarski savez Srbije

Prvog dana održane su dve trke, dnevna i noćna, a testovi su se rešavali između trka. Reprezentacija Srbije zauzela je prvo i drugo mesto u pionirskoj kategoriji, drugo mesto u juniorskoj kategoriji i prvo mesto u kategoriji seniora i veterana.

foto: Planinarski savez Srbije

Drugog dana je izvršeno proglašenje pobednika po kategorijama i proglašene su najuspešnije države učesnice takmičenja. Prvo mesto je osvojila Srbija (7.255 bodova), druga je bila Slovenija (7.004 boda), dok je treće mesto pripalo selekciji Crne Gore (5.295 bodova).

foto: Planinarski savez Srbije

Planinarski savez Crne Gore je pod okriljem Balkanske planinarske unije uspešno organizovao takmičenje. Naredne godine prvenstvo će biti održano u Sloveniji u organizaciji Planinske zveze Slovenije.

foto: Planinarski savez Srbije

Kurir sport