Foto: Privatna Arhiva

neopisiva tuga

DAN ŽALOSTI U OBRENOVCU ZBOG POGIBIJE DVE SESTRE Zastave na pola koplja, otkazane sve manifestacije, opština će pomoći oko sahrane

Crna Hronika

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac za Kurir kaže da je danas proglašen dan žalosti u gradu, zbog jezive pogibije devojčica M. V. (7) i M. V. (5), koje je u subotu ubila struja iz kupatila dok su bile same u stanu.

Odložene su sve kulturne manifestacije zakazane za danas, dodao je Čučković.

- Zastave su spuštene na pola koplja, na glavnom trgu kafići neće puštati muziku, a odloženo je i emitovanje filma "Toma" koje je zakazano za večeras - rekao je on i dodao da će pomoći nesrećnoj majci devojčica koliko god to bude u njihovoj moći.

foto: Nikola Anđić

- Za početak smo odlučili da pomognemo na taj način što ćemo pokriti troškove sahrane devojčica, a kasnije ćemo videti da joj pomognemo u iznajmljivanju stana. Vrlo je dobro i da ona rade, te će delom i sebi uspeti da obezbedi normalne uslove života - istakao je Čučković.

Podsetimo, sestre M. V. i M. V. tragično su nastradale u subotu kada ih je u kupatilu udarila struja. Kako se pretpostavlja, devojčice, koje su s jednom sestrom (3) bile same u stanu na šestom spratu zgrade u Karađorđevoj ulici u Obrenovcu, nastradale su dok su se tuširale.

(Kurir.rs - J. R.)