Foto: Profimedia

VELIKI SKANDAL

ZVEREV U EPICENTRU SKANDALA: ATP pokrenuo istragu protiv Nemca zbog STRAHOTA nad bivšom devojkom! Prikrivali ga Federerovi ljudi!

Asocijacija teniskih profesionalaca pokrenula je internu istragu protiv Aleksandra Zvereva, zbog navoda njegove bivše devojke Olge Šaripove da ju je fizički i psihiči maltretirao.

Tenis
> 20:26h

Iz ATP navode da je usvojen Nezavisni izveštaj o zaštiti, posle čega je pokrenut postupak protiv nemačkog tenisera.

Upravo je ova organizacija osudila svaki oblik zlostavljanja, a cela priča je ponovo aktivirana iako je dugo bili zataškivana od strane organizatora Lejver kupa, među kojima je i Rodžer Federer

- Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje. ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe. Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj - rekao je Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP.

ATP će pregledati preporuke kako bi razvio strategiju zaštite koja bi se odnosila na sva pitanja u vezi sa zlostavljanjem, uključujući i nasilje u porodici.

- Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bi se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećali sigurno i zaštićeno. Preporuke će nam pomoći da svemu pristupimo na pravi način - dodao je Kalveli.

Kurir sport