Foto: Starsport©

SLOŽNI

ORLOVI JEDNOGLASNI: Želimo svih šest bodova, bolji smo od Luksemburga i Azerbejdžana!

Srpski reprezentativci, Dušan Vlahović, Marko Dmitrović i Stefan Mitrović, govorili za FSS o značaju predstojećih duela u kvalifikacijama za Mundijal protiv Luksemburga i Azerbejdžana.

Fudbal
> 07:12h

Reprezentaciju Srbije u fudbalu očekuju nove dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.godine. Prva je u subotu 09.oktobra (20.45) na gostovanju protiv Luksemburga, a onda Orlovi dolaze u Beograd, kada će u utorak 12.oktobra (20.45) snage odmeriti protiv selekcije Azerbejdžana.

Napadač Fjorentine, Dušan Vlahović, za Fudbalski savez Srbije istakao je da očekuje da će Srbija uzeti šest bodova u oktobarskim kvalifikacionim mečevima.

foto: www.fss.rs

"U dosadašnjem toku kvalifikacija pokazali smo i kvalitet i ozbiljan pristup, sve je na našoj strani. U Irskoj smo primili nesrećan gol, trebalo je ranije da rešimo utakmicu, ali ne vraćamo se u prošlost. Ne razmišljamo o pritisku, moramo da osvojimo šest bodova ovoga meseca, a onda u Portugalu idemo na pobedu. Nije bitno ko daje golove, bitno je da reprezentacija pobeđuje i da se plasiramo na Mundijal u Katar", rekao je Vlahović u izjavi za FSS.

Stefan Mitrović zahteva ozbiljan pristup utakmici.

foto: @starsport

-Ne postoji pritisak. Postoji taj neki specijalni osećaj, zato što je igranje za reprezentaciju nešto što najviše volimo. Nema pritiska, jer verujemo u svoj kvalitet. Znamo da smo bolji od rivala. Iskreno, Luksemburg je u prvim mečevima ostavio bolji utisak. Tako da će biti dosta teže tamo. Igraju bez pritiska, rasterećeno. Moramo da pobedimo, da uzmemo važna tri boda. Ako uđemo ozbiljno u utakmicu neće biti problema.

Marko Dmitrović očekuje težak duel sa Luksemburgom.

foto: Printskrin/Instagram

-U poslednje dve godine smo igrali dve utakmice, 3:0 dobili u Beogradu, pa 3:2 u Luksemburgu, znaju svi koliko smo se mučili dok nismo postigli treći gol. Sigurno će biti teška utakmica, ali verujem da će biti kako treba, rekao je Dmitrović za FSS.

Kurir sport /FSS