Foto: Vladimir Šporčić, Ilustracija

cilj je da 150.000 praznih kuće bude useljeno

OVO JE MILAN KOM JE DRŽAVA POKLONILA SEOSKU KUĆU OD 85 KVADRATA: Navala! Dnevno stiže i do 30 zahteva (FOTO)

Srbija

BEOGRAD - Država pomaže mladima da kupe kuću na selu, a dnevno stiže i 30 zahteva.

Dnevno stiže i 30 zahteva za kupovinu kuća u selima širom Srbije, navode iz Ministarstva za brigu o selu. Projekat bi mogao da se završi i pre 1. novembra jer je veliko interesovanje za bespovratna sredstva koje nudi Ministarstvo, što ukupno iznosi 500 miliona dinara.

foto: Kurir/T.I.

Nakon što je u Perlezu kupio kuću od 85 kvadrata uz podršku Ministarstva za brigu o selu, Milan Mišković se nada i novim podsticajima.

Milan Miškovićfoto: RTS Printscreen

"Pominje se dugo da se slobodno poljoprivredno zemljište ustupi mladima na korišćenje. Tako da, ako je bilo ovo, ja se nadam da će i taj projekat zaživeti i da ću tu moći, prijaviću se sigurno i za to", kaže Milan.

U Perlez se prethodnih godina ulagalo, upravo da bi se smanjila razlika između sela i grada.

foto: Beta/Dragan Gojić

"Gasifikacija je prošla kroz selo, očekujemo u naredna dva-tri meseca i uključenje na gasovod. Vodimo računa o obrazovanju i najmlađima. Otvorili smo vrtićke i jaslene grupe u našoj Mesnoj zajednici Perlez", kaže Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

foto: RTS Printscreen

Za kupovinu kuće u Banatskoj Topoli opredelila se jedna porodica, zahvaljujući kojoj će biti i više đaka u osnovnoj školi. "Nama je ta porodica jako dragocena i svi smo srećni, zato što imaju petoro dece", kaže Nedeljko Cimeša iz MZ Banatska Topola.

Ministarstvo je do sada primilo više od 300 zahteva, polovina je pozitivno rešena.

foto: Youtube Printscreen

"Da Vlada Srbije u sledećem rebalansu, u sledećem budžetu za narednu godinu izdvoji znatno veća sredstva. Ovo nastavljamo. Cilj je 150.000 praznih kuća, želimo da uselimo", kaže Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

foto: RTS Printscreen

Kurir.rs/RTS