Foto: Screenshot RTS

imunizacija

UPRKOS ZAPALJIVIM NASTUPIMA POJEDINACA, DIREKTOR LEKARSKE KOMORE TVRDI: Verujem da apsolutno svi lekari veruju u vakcinu

Društvo

Iako mnogi zdravstveni radnici još uvek nisu vakcinisani protiv korona virusa, a kako je navela premijerka Ana Branbić odbijaju čak i druge vakcine, dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije (LKS) kaže za Kurir da je ubeđen da svi lekari veruju u vakcinaciju.

- Sve ustanove Medicinski fakultet, SANU, LKS, Srpsko lekarsko društvo su jasno i nedvosmisleno rekli šta misle o vakcinaciji, a uporno se u javnosti stvara mišljenje da je struka podeljenja. Verujem da svi lekari apsolutno podržavaju vakcinaciju i veruju u nju, a da onaj ko se nije vakcinisao to verovatno nije uradio zbog zdravstvenih ili nekih razloga slične prirode - rekao je za Kurir dr Dinić.

foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da svi zdravstveni radnici u Srbiji nisu vakcinisani ni protiv drugih vakcina.

- Postoje u ovom trenutku tri obavezne vakcine za zdravstvene radnike - protiv hepatitisa, protiv sezonskog gripa i MMR vakcina. Najviše od ovoga što smo dostigli u vakcinaciji zdravstvenih radnika jeste 50 odsto protiv hepatitisa - iznela je premijerka Ana Brnabić poražavajuću statistiku za RTS i dodala da se protiv sezonskog gripa vakciniše 10 odsto zdravstvenih radnika.

(Kurir.rs/R.K.)