Foto: Ron Wolfson, 2010, All Rights Reserved / Everett / Profimedia

snašao se u izbeglištvu

5 SPAVAĆIH SOBA I 7 KUPATILA Sin nekadašnjeg avganistanskog ministra kupio vilu na Beverli Hilsu za 20,9 miliona dolara

Daud Vardak, avganistanski biznismen i sin bivšeg avganistanskog ministra odbrane Abdula Rahima Vardaka, kupio je luksuznu vilu vrednu 20,9 miliona dolara Na Beverli Hilsu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Planeta
> 13:06h

Kako piše Yahoo.com, osim ove spomenute nekretnine, Daud je već vlasnik i luksuznog stana u Majami biču koji ga je koštao 5,2 miliona dolara.

Kuću na Beverli Hilsu projektovala je lokalna arhitektonska kompanija ''Woods + Dangaran'', izgrađena je ove godine i prostire se na čak 9.000 metara kvadratnih.

Opisana je kao spoj modernog i tradicionalnog.

Stara (originalna) kuća, koja je srušena, zamišljena u stilu 60-ih godina, dugo je bila u vlasništvu Seli Heršberger, frizerke čiji su klijenti najveće holivudske zvezde. Heršberger je nekretninu svojevoljno dala u zakup Kendis Nelson, koja je osnovala jedan poznati lanac hrane, da bi je 2013. godine za 6,9 miliona dolara prodala jednom biznismenu sa Floride.

Nova kuća sa staklenim zidovima, sad u vlasništvu Avganistanca, ima pet spavaćih soba i sedam kupatila, a interijer je uređen u stilu savremenog minimalizma. Samo nekoliko metara od kuće nalazi se i veliki bazen.

Drvo i drugi prirodni materijali definišu enterijer koji u sebi ima prigušenu paletu sivih i kremastih tonova.

Vardak, inače je paštunskog porekla, rođen je u Avganistanu 1977., a u SAD je došao kao izbeglica. O njegovim poslovima ne zna se puno, ali brojni izveštaji pokazuju da je predsednik kompanije AD Capital Group sa sedištem u Majamiju.

I njegov stariji brat Hamed Vardak, koji ima diplomu sa Univerziteta Džordžtaun, takođe je uspešan poslovni čovek koji vodi vojnu transportnu kompaniju NCL Holdings. Sedište je u Virdžiniji, ali ona u glavnom deluje u Avganistanu.

Inače, Abdul Rahim Vardak od 2004. do 2012. godine bio je ministar odbrane u avganistanskoj vladi koju su podržavale Sjedinjene Američke Države. On je bio ključni igrač u uspostavljanju Avganistanske nacionalne vojske (ANA), koja je "pala" u avgustu, nakon čega su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom.

Kurir.rs/Jutarnji.hr