Foto: Profimedia

haos

OVOME SE NIJE NADAO Čuveni hrvatski fudbaler na račun Milana uplaćuje 1,2 MILIONA EVRA, a do nedavno je bio klupska legenda

Zvonimir Boban je do nedavno bio legenda fudbalskog kluba Milan, a sada mu je naloženo da na račun kluba uplati 1.200.000 evra!

Fudbal

Boban je 10 godina svoje karijere proveo igrajući za Milan, a u martu 2020. godine je dobio otkaz na poziciji sportskog direktora zbog kritika koje je izneo na račun klupskih čelnika.

Tada je odlučio da se obrati sudu, a nakon odluke istog, Milan je morao Hrvatu da uplati 5.375.000,

Od toga je 4.125.000 evra potpadalo pod materijalnu, a 1.250.000 pod nematerijalnu štetu, uz sve kamate i revalorizaciju, 843 evra troškova i 51.450 evra naknada za advokate.

Klub je to i učinio, isplatio je čuvenog hrvatskog fudbalera, ali je istovremeno uložio žalbu na odluku. a sada je Boban saznao lošu vest - žalba je usvojena, pa će zbog toga morati da se odrekne ozbiljne svote novca za koju je idalje ubeđen da mu pripada.

Zvonimir Boban nije imao dobre odnose sa upravom i Ivanom Gazidisom, a sam sebi je "potpisao ispisnicu" kada je reagovao na glasine da će on, Maldini i Stefano Pioli napustiti klub i da će Rosonere preuzeti Ralf Ragnik.

- Do pre nekoliko dana sam mislio da su priče o dvema dušama unutar kluba neistina uprkos različitostima u kulturama, kao i razlici u strasti oko kluba. Činjenica da pričamo o ovome svakako nije dobra. Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa sada kada ekipa napreduje i možete da vidite naporan rad Piolija. Ne dati nam ni upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način ili barem ne ono čega se mi sećamo kao Milanovo poslovanje - rekao je Boban, zbog čega je dobio otkaz.

Kurir sport / A.K.