Foto: Printscreen/Youtube/JetLag Warriors

o utiscima iz srbije

PAR IZ KANADE NALETEO NA DIVLJEG TAKSISTU U BEOGRADU: Rekao im da ih potkrada, oni ostali u čudu! Druge turiste upozorili I NA OVO

Beograd
> 09:13h

U vremenu kada su društvene mreže jako popularne i gde se svaki trenutak snima, imamo priliku da gledamo i čujemo svakojaka iskustva, a nekako su uvek najzanimljivija ona kada stranci dođu u našu zemlju.

Tako je jedan par iz Kanade posetio Beograd i sa svojim pratiocima tom prilikom podelili su mnogo utisaka o našem gradu. Počevši od prelepe arhitekture i zgrade srušene u "jugoslovenskim ratovima", pa do taksista lopova.

Stiv i Ivana su mladi par iz Kanade koji putuje po svetu, a sada je na red došla i Srbija, odnosno Beograd, gde su prvo bili tužni što ih je uhvatilo loše vreme, ali čim se malo razvedrilo, odmah su izašli na ulice našeg glavnog grada da vide i probaju sve što mogu, a sve su to zabeležili video zapisom i podelili sa svojim pratiocima.

foto: Printscreen/Youtube/JetLag Warriors

Oni su proveli 10 dana u Beogradu, a na samom početku snimka su pohvalili kako je Knez Mihailova ulica čista, ali su upozorili sve buduće turisti na pseći izmet koji se može naći na ulicama centra grada.

"Pazite se, i na trotoarima su, morate stalno u poslednjem trenutku da preskačete da ne biste ugazili", rekao je Stiv.

Međutim, ono što može da pokvari utisak jesu iskustva sa "divljim taksistima", a Stiva i Ivanu to nije moglo da zaobiđe.

"Imali smo neprijatnu situaciju kada smo zaustavili taksi i opljačkao nas je. Ali je to bio najljubazniji kradljivac ikada. Odvezli smo se 200 metara i na taksimetru je pisalo 9 dolara, pa sam ga pitao kako je to moguće i usledila je neprijatna tišina. Onda se samo okrenuo i rekao nam da izađemo iz taksija jer je vožnja preskupa kod njega - čak mi je iskreno rekao da 'hvataju' strance i naplaćuju im više!", ispričao je šokirani Stiv.

foto: Printscreen/Youtube/JetLag Warriors

Vožnju od četiri minuta platili su 1.400 dinara, a taksista ih je čak posavetovao koje legalne i poštene taksiste da zaustave i istakao da on nije među njima!

Veliki utisak na njih je ostavio i srušeni Generalštab u centru Beograda za koji su rekli da misle da se to dogodilo tokom "jugoslovenskih ratova" i da pretpostavljaju da je u pitanju "snažan spomenik", kao i da je verovatno mnogo ljudi tu izgubilo živote.

Stiv je pitao Ivanu da kaže svojim pratiocima ipak šta joj je ostavilo najveći utisak. Ivana je podelila svoj utisak da ju je šokiralo što u gradu ima mnogo pekara, prema njenin rečima "bukvalno na svakom ćošku".

Ono što je nasmejalo sve pratioce kanala je to što je nakon takvog utiska, ona odmah rekla svom pratneru da odu i pojedu nešto upravo u pekari.

(Kurir.rs)