Foto: Sandić foto

Superliga Srbije

PARTIZAN MELJE REDOM: Crno-beli posle početnog šoka i preokreta savladali TSC u Bačkoj Topoli VIDEO

Fudbal
> 16:12h

Fudbaleri Partizana savladali su TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 3:1 (3:1) u utakmici 14. kola prvenstva Srbije.

Crno-beli su zabeležili 12. trijumf u 13 odigranih utakmica i sa 37 bodova drže prvo mesto na tabeli.

Klub iz Bačke Topole je posle 13 odigranih utakmica ostao na 20 bodova i trenutno zauzima četvrto mesto.

Nije sve krenulo prema zamislima Aleksandra Stanojevića na novom velelepnom stadionu u Bačkoj Topoli. TSC je u 9. minutu poveo golom Petkovića. Bivši fudbaler Crvene zvezde je naleteo na odbitak i matirao Stevanovića.

Nije se dugo čekalo na odgovor Partizana. RIkardo je na pas Natja izbegao ofsajd i u 12. minutu matirao Filipovića za izjednačenje.

Do potpunog preokreta crno-beli su stigli u 27. minutu. Nikola Terzić je posle lepe akcije sa Rikardom iskosa sa leve strane pogodio mrežu golmana Filipovića.

Devet minuta kasnije, tačnije u 36. minutu mladi Terzić se drugi put upisao u listu strelaca. Natho je posle kombinacije sa Rikardom šutirao, Filipović odbio kratko loptu, a na nju naleteo Terzić i postavio rezultat 3:1.

TSC - Partizan 1:3 (1:3)

Strelci: Petković u 9. za TSC, a Rikardo u 12, Terzić u 27. i 36. minutu za Partizan. Stadion: U Bačkoj Topoli. Gledalaca: 4.000. Sudija: Srđan Jovanović (Beograd).

TSC: Filipović - Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović - Tomanović, Stojković - Stanojev, Banjac, Stanojlović (od 67. Ratkov) - Zec.

Partizan: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić (od 65. Jović), Natho (od 50. Šćekić), Pantić (od 50. Menig) - Rikardo (od 72. Lutovac).

Partizan će u četvrtak odigrati protiv Metalca zaostali meč, a u narednom kolu u derbiju dočekuje Čukarički. TSC u 15. kolu gostuje Voždovcu.

Kurir sport

foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Fudbaleri TSC-a i Partizana igraju derbi 14. kola Superlige Srbije na novom stadionu u Bačkoj Topoli.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Završena je utakmica na velelepnom stadionu u Bačkoj Topoli.

90+2. minut - Korner za TSC, bez opasnosti po gol Partizana.

90+1. minut - Još jedna prilika za crno-bele. Menig je centrirao po zemlji sa leve strane, Lutovac zahvatio loptu, ali nije bio precizan.

90. minut - Igraće se još tri minuta u nadoknadi vremena.

90. minut - Velika šansa za Partizan, Šćekić je glavom sa sedam metara šutorao posle kornera, lopta je otišla iznad prečke.

88. minut - Menig je bio previše sebičan u situaciji kada je Partizan ima 2 na 1. Kvinsi Menig je šutirao, umesto da doda Joviću.

87. minut - Jojić je centrirao sa leve strane, TSC odbio nalet Partizana.

82. minut - Još jedna izmena u domaćem timu, umesto Krsmanovića u igri je Petrović

81. minut - Izmena u TSC, umesto Banjca u igri je Milićević.

78. minut - Žuti karton za Vujačića koji je prekršajem sprečio kontru TSC-a. Banjac je šutirao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je lopta otišla metar pored gola.

77. minut - Velika šansa za Partizan, ali je Lutovac previše komplikovao.

75. minut - Nemanja Jović je je pokušao da ugrozi gol domaće ekipe, ušao je u šesnaesterac, ali nije imao završni udarac.

72. minut - Izmena u Partizanu, Lutovac menja RIkarda.

67. minut - Ratkov ulazi umesto Stanojlovića u ekipi TSC.

67. minut - Novi korner za TSC, Stanojev je pokušao da centrira sa desne strane, lopta je tik uz stativu otišla u korner. Sedmi korner za domaće, ali bez opasnosti po gol Partizana.

65. minut - Izmena u Partizan, Jović menja dvostrukog strelca Terzića. Jović je imao problema sa koronom u prethodnom periodu.

64. minut - Još jedan opasan napad domaćeg tima, ovog puta po desnoj strani. Stanojlović je bio u šesnaestercu Partizana, ali je Vujačić intervenisao na vreme.

62. minut - Mogao je TSC da smanji. Stojković je sjajno šutirao sa više od 25 metara, Stevanović je krajnjim naporima uspeo da zaustavi loptu.

60. minut - Rikardo je zaobišao golmana Filipovića, otišao u stranu, potom dodao do Meniga, koji se nije snašao. Ipak, korner za Partizan, prvi u drugom poluvremenu.

55. minut - Velika prilika za TSC. Stanojlović je iznenada došao do šesnaesterca Partizana, odlučio se na šut, ali je Stevanović bio siguran.

48. minut - TSC je krenuo ofanzivinije u nastavak meča

46. minut - Utakmica je nastavljena

foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

PRVO POLUVREME

45+1. minut - Kraj poluvremena

41. minut - Stativa! Banjac je šutirao lopta je pogodila okvir gola

36. minut - GOOOOOOOOOOL 1:3, drugi gol Terzića! Natho je dobro pokušao sa ivice kaznenog prostora pošto mu je Rikardo vrhunski prepustio loptu i tako zbunio na trenutak odbranu TSC. Filipović je Nathov šut odbranio, ali je lopta došla pravo kod Terzića koji će ovaj meč pamtiti kao prvi u seniorskoj karijeri na kojem je dao najmanje dva gola

35. minut - Vidljivo je da domaći tim ima mnogo problema u odbrani

29. minut - Rikardo je oštro startovao na Antoniću, za sta je dobio žuti karton

27. minut - GOOOOL 1:2, Nikola Terzić! Pravovremeno utrčavanje mladog fudbalera Partizana i neodbranjiv udarac gde je lopta "liznula" desnu stativu Filipovićevog gola.

22. minut - Prete i domaći! Prvo je udarac Stanojlovića Miletić izbio u korner, a zatim je šut Krsmanovića sa dvadesetak metara Stevanović odbranio

18. minut - Partizan je posle gola nastavio da napada i juriša ka golu protivnika

12. minut - GOOOOOL 1:1, Rikardo! Rikardo je na pas Natha izbegao ofsajd zamku Rajkovića, što je potvrdio i VAR, ostao sam i matirao Filipovića

9. minut - GOOOOOL 1:0, Petković! Posle centaršuta s desnog boka Rajković je pucao glavom, Stevanović je odbranio, ali je na odbitak naleteo nekadašnji bek Crvene zvezde i zatresao mrežu

8. minut - Prva ozbiljna rprilika za Partizan, Vujačić je probao glavom, lopta ide iznad prečke

5. minut - Partizan napada, ali se gosti za sada dobro brane

1. minut - Utakmica je počela

foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

PRVO POLUVREME

Stadion: U Bačkoj Topoli

Sudija: Srđan Jovanović

TSC (4-2-3-1): Filipović – Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović – Tomanović, Stojković – Stanojev, Banjac, Stanojlović – Zec.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Pantić – Rikardo.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da poraz od Genta u Ligi konferencija neće ostaviti posledice na ekipu, kao i da bi sve osim pobede u duelu sa ekipom TSC-a bio neuspeh:

’’Što se kadrovske situacije tiče nastupazara Markovića je pod znakom pitanja, ostali igrači su zdravi i spremni za meč. Fudbaleri TSC-a su izuzetno opasni u tranziciji i u prekidu, igraju dosta dobro ove sezone. Sa druge strane, verujem u svakog igrača koji izađe na teren. Nemamo razloga da budemo poljuljani posle poraza od Genta u Ligi konferencija, u prvenstvu dobro igramo, imamo gol razliku 36:3 i stvaramo puno šansi. Sve osim pobede u Bačkoj Topoli za nas je neuspeh.’’

Novi šef stručnog štaba domaćeg tima Mirko Jovanović ističe da njegov tim spremno dočekuje utakmicu protiv prvoplasirane ekipe i da veruje kako će se njegov tim pred svojom publikom predstaviti u najboljem svetlu:

’’Posle dva poraza u prethodnim utakmicama očekujem da u predstojećoj igramo mnogo bolje. Utakmica protiv Partizana će biti praznik fudbala u Bačkoj Topoli i prilika da naši momci daju maksimum mogućnosti i odigraju partiju kojom će i oni i publika biti zadovoljni. Verujem da nema potrebe da posebno motivišem ekipu. Igramo na svom stadionu, pred svojom publikom i najbitnije nam je da popravimo utisak sa utakmice protiv Proletera, koja je bila slaba. Nadam se povoljnom rezultatu. Mi kao ekipa uvek idemo na pobedu i tako će biti i u nedelju.’’

Meč između TSC-a i Partizana igra se sa početkom u 13:30 časova.

Kurir sport