Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

britanska kolumbija

IZBIO POŽAR NA TERETNOM BRODU KOJI PREVOZI HEMIKALIJE Postoji li opasnost po životnu sredinu?

U Britanskoj Kolumbiji izbio je požar u kontejnertima na teretnom brodu koji prevozi rudarske hemikalije, a kanadska obalska straža sarađuje sa američkom obalskom stražom na proceni situacije, uključujući opasnost po životnu sredinu.

Planeta
> 17:21h

Šesnaest članova posade je evakuisano sa brpda Zim Kingston, dok je petoro još uvek na brodu i bori se sa vatrom, saopštila je kanadska obalska straža, prenosi Rojters.

-Nije bilo povređenih, rečeno je Rojtersu iz kompanije Danaos šiping, koja upravlja brodom.

-Izgleda da je vatra obuzdana, dodali su.

Ranije danas je navedeno, da je 10 kontejnera izgorelo a vatra je nastavila da se širi, ali da, požar nije zahvatio brod.

Kompanija Danaos je saopštila da sarađuje sa kolegama iz SAD na lociranju 40 kontejnera koju su pali u more, rekavši da predstavljaju rizik za pomorce.

-Pomorcima se savetuje da se drže dalje od tog područja. Trenutno nema opasnosti po bezbednost ljudi na obali, ali se situacija i dalje prati, navodi se.

-Ovo je veoma zabrinjavajuće, brod se nalazi veoma blizu Viktorije, a večeras se sprema veliko nevreme koje može pogoditi tu oblast. Zabrinuti smo da ovo može biti jo jedna ekološka katastrofa, rekao je predsednik jedne ekološke organizacije Dejvid Bodino.

Kurir.rs/Rojters