Foto: EPA/ROMAN PILIPEY, Profimedia

uvažavanje

NOVAK ĐOKOVIĆ JE ČUDOVIŠTE: Endi Mari poštuje Srbina i žali što se rodio u eri tenisa kojom vladaju NOLE, RAFA I RODŽER!

Britanski teniser bez ustezanja rekao šta misli o "velikoj trojci"

Tenis

Endi Mari, britanski teniser, otvorio je dušu novinarima i pričao o velikom rivalstvu sa Novakom Đokovićem, Rodžerom Federerom i Rafom Nadalom. Povrede su učinile svoje i Škot nije uspeo da se ostvari kao veliki šampion, odnosno potvrdi očekivanja koja su bila postavljena pred njega na početku karijere.

foto: Profimedia

Endi Mari igra na ATP turniru u Beču, gde beleži dobre rezultate i tako pokušava da se vrati u vrh svetskog tenisa. Priču o "belom sportu" počeo je analizom, da li bi neko od mlađih tenisera mogao da se suprotstavi Novaku, Rafi i Rodžeru.

- Ima nekoliko igrača koji mogu da pretenduju na vrh. Videćemo u narednih pet ili deset godina ko će biti u prednosti, ali smatram da niko od njih neće moći da dođe do 20 grend slem titula kao što su ova tri čudovišta uspela - nasmejao je sve prisutne Endi Mari objasnivši da Danil Medvedev i Stefanos Cicipas imaju šampionski potencijal.

foto: Profimedia

S obzirom na dominaciju trija Đoković-Nadal-Federer, novinari su ga pitali da li mu je žao što je rođen u njihovoj šampionskoj eri.

- Da li žalim što sam rođen u istoj eri kao Novak, Rodžer i Rafa? Pitanje je veoma teško. S jedne strane da, jer smatram da sam mogao da osvojim više trofeja da oni nisu bili tu i da sam recimo pet-šest godina mlađi. Imao bih više šansi svakako. Sa druge strane, imao sam šansu da igram protiv najboljih igrača svih vremena i da ih izazovem na najvećim turnirima.

foto: AP Halden Krog, AP Hamish Blair, EPA Dean Lewins

Onda je do detalja objasnio svoje igre protiv velikog trija

- Igrao sam protiv Rafe na Rolan Garosu, Rodžera na Vimbldonu, Novaka na Australijan openu i US openu, uvek u samim završnicama turnira, čak i na Olimpijskim igrama. Očigledno, nisam dobio sve te mečeve, ali jesam neke. Osećam da sam imao sreću da igram protiv njih i da mi je to pomoglo da napredujem, jer je lestvica toliko visoko podignuta - objasnio je Mari.

Kurir sport