Foto: Aaron Chown / AFP / Profimedia

provela i noć u bolnici

TO JE NJEN ELIKSIR ŽIVOTA: Kraljica Elizabeta mora da odmara, a evo šta joj najteže pada FOTO

Kraljica Elizabeta II (95) nedelju dana nije mogla da šeta pse nakon što joj je lekar naredio da se odmori.

Planeta

Njeni lični lekari su je u sredu uputili u londonsku bolnicu da je pregledaju specijalisti, ali je posle noći provedene u bolnici otpuštena i vraćena u zamak Vindzor, prenosi Dejli mejl.

Kako prenose britanski mediji, kraljica je dobro raspoložena, a lekari su je iz predostrožnosti poslali u bolnicu. Podsetimo, kraljica Elizabeta II prihvatila je lekarski savet i otkazala planiranu posetu Severnoj Irskoj prošle nedelje.

Porodica i prijatelji veruju da je šetnja sa psima njen eliksir života i da su upravo oni pomogli da kraljica u 96. godini ostane tako zdrava.

foto: PA / PA Images / Profimedia

Kraljica ima dva korgija i dorgija zvanog Kendi koji je nastao ukrštanjem korgija i jazavičara. Jedan od najzanimljivijih trenutaka njenog dana jeste upravo šetnja sa njima u blizini Frogmora na imanju Vindzor, gde su nekada živeli princ Hari i Megan Markl.

Umesto nje, pse trenutno šeta osoblje.

foto: Annie Leibovitz / PA Images / Profimedia

Bakingemska palata saopštila je juče da je kraljica i dalje raspoložena i da obavlja neke "lake dužnosti" dok se odmara.

Ona se i dalje nada da će sledeće nedelje moći da prisustvuje samitu UN o klimatskim promenama Cop26 u Glazgovu, bilo lično ili putem video veze.

Konačna odluka biće doneta krajem nedelje.

Kurir.rs