Foto: Arkus liga

rukomet

ARKUS LIGA ZA ŽENE: Jagodina bolja od Naise, Bekament nadigrao Maldost, Železničar lako sa Radničkim

Ostali sportovi

Tri utakmice šestog kola ARKUS lige za žene odigrane su večeras naknadno, zbog obaveza koje su srpski klubovi u datom periodu imali u evrotakmičenjima.

Rukometašice Jagodine sa gostovanja u Nišu vratile su se sa dva boda, pošto su bile bolje od Naise rezultatom 31:24 (15:14). Uz odličnu rolu Teodore Majkić i Katarine Radović, koje su postigle po sedam pogodaka, Jagodina se vratila na pobednički kolosek, posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Radovićeva je proglašena za MVP, a u sastavu domaćeg tima sa pet golova izdvojila se kapiten Olivera Nikolić.

Posle plasmana u treću rundu Evrokupa, igračice Bekamenta BB nastavile su da nižu trijumfe u domaćem prvenstvu. Večeras su u Novoj Pazovi nadigrale Mladost sa 30:28, posle 14:12 na poluvremenu. Katarina Stepanović (Vojčić), koja je 12 puta zatresla mrežu domaćina, odnela je priznanje za najbolju igračicu. U dresu Mladosti po pet pogodaka postigle su Katarina Šuberić, Isidora Bogunović i Marija Kojčić.

Na svom terenu trijumfovale su rukometašice Železničara, koje su savladale ekipu Radničkog rezultatom 40:32 (18:14). Sa po 14 golova briljirale su Dunja Tabak (Železničar) i Teodora Veličković (Radnički), dok je MVP priznanje pripalo Aleksandri Bakši, šestostrukom strelcu.

Beta