Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

rusija

DEVOJČICA PRONAĐENA PORED MAJČINOG TELA KAKO DRHTI Olga povela ćerku u šumu, pronašli je mrtvu

Polina, desetogodišnja devojčica iz Rusije, čitavu noć je sedela pored tela svoje majke Olge Davidove, koja je preminula od hipotermije u šumi.

Planeta
> 16:09h

Devojčica je pronađena u spasilačkom misiji, u kojoj je učestvovalo 80 volontera, policijski psi, dronovi i helikopter, prenosi Miror.

Ona je bila oko tri kilometra dalje od mesta gde su poslednji put viđene, u šumi punoj medveda, u ruskoj regiji Vladimir.

Olga je svoju ćerku povela u šetnju 24. oktobra, a Polina je pronađena sutradan. Pretpostavlja se da je Olga bila potresena zbog smrti svoje majke, Svetlane Pankove (58), medicinske sestre koja je preminula od posledica korona virusa.

foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Do svoje smrti Polinu je uglavnom čuvala baka.

- Kasnije ćemo obezbediti starateljstvo za devojčicu. Bitno je da smo je pronašli. Svi su znali da nemamo puno vremena zbog veoma niskih temperatura - rekao je Aleksej Sokolov, lokalni zvaničnik.

Istraga Olgine smrti još uvek je u toku. Još uvek se ne zna zbog čega je ona odlučila da povede svoju ćerku u šetnju, uprkos ekstremno niskim temperaaturama, koje se spuštaju i do sedam stepeni ispod nule, u ovo doba godine.

Kurir.rs/Telegraf