Foto: Facebook

bizarno

O SRPSKOM BIZNISMENU BRUJI JAVNOST U AUSTRALIJI: Terete ga za porodično nasilje jer je ženi POLOMIO KIŠOBRAN? Širio i koronu?

Društvo

Zoran Radovanović, muškarac nastanjen u Australiji poreklom iz Srbije, koga mediji ove zemlje nazivaju "prljavo bogatim nultim pacijentom", u avgustu ove godine optužen je da je širio koronu, kršeći austračlijske propise, tako što je zaražen putovao osam sati iz Sidneja do svoje kuće u Bajron Beju, morskom gradu koji se nalazi u pokrajini Nju Saut Vels.

Naime, srpski biznismen je u avgustu je napravio skandal koji je tu zemlju digao na noge, kada je prekršio "lokdaun" i zaražen koronom vozio osam sati do druge pokrajine. Ovaj njegov mali "izlet" doveo je do toga da se gradić Bajron Bej potpuno zatvori zbog porasta zaraženih korona virusom, pišu mediji. Radovanović je nakon ovog puta od 750 kilometara, tokom kog je "sejao koronu" završio u bolnici na dve sedmice.

Tereti se i za porodično nasilje

Što se tiče postupka koji se protiv njega vodi za porodično nasilje, Radovanović se tereti da je u decembru prošle godine namerno uništio/oštetio crni kišobran koji je bio u vlasništvu njegove žene Tijane Mekdovel.

U celoj situaciji ostaje potpuno nejasno kako je uspeo da napusti Australiju usred zatvaranja granica i to u periodu kada su svim građanima bili zabranjeni letovi iz zemlje bez izuzeća.

Inače, Radovanović je izbačen iz Australije pre 22 godine, kada je otkriveno da živi ilegalno u Australiji sa još nizov osuda u uslovnom zatvorskom kaznom. On je došao u Australiju iz bivše Jugoslavije 1991. godine i već je prekoračio svoju vizu kada je osuđen za provalu i krađu automobila u Melburnu u februaru 1992. godine.

Osuđen je na šest meseci zatvora po svakoj optužbi, ali je kazna bila uslovno na 12 meseci. Sledećeg meseca je pobegao iz zemlje sa svojom tada budućom suprugom, kada su im oboba skenirani pasoši prilikom ukrcavanja na međunarodni let sa aerodroma u Melburnu. Međutim Radovanović je insistirao kako nikada nije napuštao zemlju, već samo da se preselio u Lajting Ridž, gde je godinama živeo ilegalno po lažnim imenom, Zoran Ćuk.

(Kurir.rs/Blic/DejliMejl)