Kurir otkriva

Ovi lete iz Demokratske stranke!

Pajtić, Đilas i Tadić na sastanku u Mošinoj vili kod Novog Sada dogovorili se o smeni potpredsednika Petrovića, Dulića i Trivanove

Politika
> 22:16h

BEOGRAD - Tiha tranzicija! Biće smena u vrhu Demokratske stranke, ali neće biti klasične čistke, već će se ići kroz stranačke organe, epilog je trojnog sastanka čelnika DS Borisa Tadića, Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, održanog u sredu u Mošinoj vili u blizini Novog Sada, saznaje Kurir u vrhu stranke. - Osim njih trojice, sastanku je prisustvovao Miki Rakić, bivši šef Tadićevog kabineta, i Dušan Elezović, prvi čovek vojvođanskog odbora DS. Dugo su razgovarali, bez padanja u vatru. Jednostavno, pokušali su da nađu najbolji način na koji će stranka funkcionisati u budućnosti. Do sednice Glavnog odbora biće sigurno još nekoliko sastanaka, jer konačan dogovor još nije postignut - kaže izvor Kurira i dodaje da je izvesno da Dušan Petrović više neće biti potpredsednik DS. - Predlog za njegovu smenu naći se već na sednici GO, ali i smena Olivera Dulića i Jelene Trivan. Najverovatnije će biti razmotren i rad i odgovornost Vuka Jeremića, ali i sekretara predsedništva DS Borislava Stefanovića - nastavlja izvor Kurira. Sagovornik Kurira kaže da Petrović nije verovao da mu je Tadić okrenuo leđa, ali je u razgovoru s jednim od potpredsednika bio vidno razočaran. - Petrović je počeo da razmišlja da sam izađe i podnese ostavku na sednici Glavnog odbora stranke - zaključuje izvor.

Dušan Petrović

Jelena Trivan

Vuk Jeremić

Oliver Dulić

Petrović: Miran sam i spreman za raspravu Potpredsednik DS Dušan Petrović je, na pitanje novinara Kurira da prokomentariše naša saznanja iz vrha DS da će biti smenjen, prvo upitao ko za nas predstavlja „vrh stranke“, a zatim odgovorio: - Nemam nikakva saznanja o tome da hoće da me smene. Siguran sam da će u redovnoj proceduri biti rasprave o doprinosu i odgovornosti svakog funkcionera. Potpuno spreman i miran očekujem raspravu - odgovorio je Petrović, koji nije želeo da komentariše sastanak Tadića, Đilasa i Pajtića.