Foto: Printscreen/Daily Mail

sramno

SLOBODA GOVORA? Antivakser paradirao ulicom obučen kao logoraš, poredio vakcinu sa Holokaustom, policija mirno posmatrala VIDEO

Jednog antivaksera napala je zgranuta žena nakon što je paradirao ulicom obučen kao logoraš, protestujući protiv vakcina.

Planeta
> 10:23h

Šokirani prolaznici snimili su muškarca u subotu kako šeta ulicama Melburna, obučen kao logoraš, sa natpisom koji poredi obavezne vakcine protiv korone sa Holokaustom.

"Istorija se ponavlja", stoji na transparentu koji je muškarac nosio i uzvikivao kako su vakcine propaganda.

Muškarac je nosio plavo-belu pidžamu koja liči na uniforme koje su nosili zatvorenici u nacističkim koncentracionim logorima tokom Drugog svetskog rata.

Dve Jevrejke su mu potom prišle i poručile mu da je njegovo ponašanje i poređenje sa pogromom Jevreja "apsolutna sramota". Ispostavilo se da je jedna od žena potomak preživelih Holokausta.

Policija, koja je ne reagujući posmatrala čitavu farsu, intervenisala je tek kada je jedna besna žena u svojim 40im nasrnula na muškarca.

Kada su okupljeni prolaznici i dve Jevrejke policiju pitali zašto hapse ženu a ne antivaksera, odgovorili su im da on ima pravo na slobodu govora. Na kraju je policija ipak poterala muškarca sa ugla na kome je protestovao.

Aktivisti su pozvali antivaksere da slobodno izražavaju svoje neslaganje sa vladinom politikom ali da ne pribegavaju niskim i sramotnim taktikama i porede vakcine sa Holokaustom.

Kurir.rs