Foto: Bokserski Savez Srbije

Pokradeni smo

LEGENDA BOKSA MIRKO PUZOVIĆ ZA KURIR: Stravične sudijske greške, ista situacija kao na SP u Pioniru 1978. kada smo opljačkani!

Bokserski velemajstor navodi da je najviše oštećen Almir Memić koji je za klasu bio bolji od Nemca Kevina Šumana

Ostali sportovi

Šesti dan na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradskoj Areni doneo je brojne kontroverze na račun suđenja. Svi su složni da su arbitri drastično oštetili trojicu srpskih boksera, Omera Ametovića, Pavela Fjodorova, a pogotovo Almira Memića.

Potpredsednik BSS-a Slobodan Đurić, podneo je žalbu, a čeka se zasedanje sudijske komisije AIBA. Na očigledne sudijske greške nije ostao imun ni nekadašnji legendarni bokser Jugoslavije Mirko Puzović, koji je komentarisao spornu situaciju za Kurir.

- Ne znam zaista šta da kažem, videli ste sve. Oštećeni jesu bili i Fjodorov, pre toga i Ametović, ali nekako se najviše prašina digla oko meča Almira Memića sa Nemcem Šumanom i to sa pravom. Almir je bio daleko bolji, svi u Areni su to videli, publika je to osetila. Ali sudije su zaista napravile veliku grešku, ali šta je tu je.

foto: Kurir televizija

Osvrnuo se i na Svetsko prvenstvo u boksu u "Pioniru" davne 1978.

- I tada, kao i sada viđena je sudijska krađa. Tada smo mogli da dođemo do nekoliko zlata, ali sudije nisu dozvolile. Tu su bili između ostalih Tadija Kačar, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić...

Puzović ima i svoje favorite za medalje.

- Ne volim da izdvajam naše boksere, ali Semiz Aličić i Vladimir Mirončikov mogu daleko da doguraju. Koliko god medalja da osvojimo, biće uspeh, pa čak i jednu, dve. Očekujem dosta publike u polufinalu i finalu, završio je priču Puzović za Kurir.

Kurir sport / Darko Lučić