Foto: Starsport

šteta

ČASTAN OPROŠTAJ KAPITENA SRBIJE Herojska borba Babića, na kraju ipak poraz na Svetskom prvenstvu

Kapiten srpske bokserske reprezentacije zaustavljen je na Svetskom prvenstvu.

Ostali sportovi

Sedmi dan takmičenja na Svetskom prvenstvu u boksu za muškarce, u njegovom 21. izdanju, čiji je domaćin Beograd po drugi put u istoriji, za srpski tim startovao je časnim oproštajem našeg kapitena, superteškaša Vladana Babića koji je u borbi za plasman u četvrtfinale izgubio od Azerbejdžanca Mahameda Abdulajeva 0:5.

U žestokoj borbi, na krilima gromoglasne publike koja je u velikom broju došla i podržala srpskog asa, Babić je nije uspeo da obezbedi prolaz među osam najboljih na svetu u kategoriji +92 kilograma, ali je pružio sve od sebe i na dostojanstven, herojski način zatvorio knjigu svojih takmičenja u olimpijskom boksu.

foto: Starsport

U nedelju od 18:00 časova Srbiju će u trećem meču (ring A) predstavljati Semiz Aličić protiv Letonca Edgaras Skurdelis u kateogriji do 80 kg, dok će deveti meč po redu u istom ringu boksovati naš Sadam Magomedov protiv Džemala Bošnjaka (BIH) u teškoj kategoriji (92 kg).

Početak druge nedelje takmičenja u Areni donosi nam dva meča srpskih reprezentativaca.

U ponedeljak 1. novembra u prvoj sesiji od 13 časova šesti meč u ringu A boksovaće naš Vahid Abasov u kategoriji do 67 kg protiv Kirgistanca Zakšuluka Talaibekova, dok će deveti meč u drugoj sesiji u ringu B boksovati srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov u kategoriji do 80 kg protiv Bugarina Kristijana Nikolova.

Kurir sport