Foto: EPA / Georgi Licovski

DRUGI KRUG

DEBAKL VLASTI NA IZBORIMA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Opoziciona VMRO DPMNE dobila 20 gradonačelnika, a SDSM 7!

Opoziciona VMRO DPMNE dobila je u drugom krugu lokalnih izbora gradonačelnike u 20 opština Severne Makdonije, a u Skoplju je pobedila nezavsna kadidatkinja Danela Arsovska koju je podržala ta partija, preliminarni su zvanični rezultati koje je danas objavila Državna izbornа komisija (DIK).

Severna Makedonija
> 12:36h

Kako je saopštio predsednik DIK Aleksandar Daštevski, osim Skoplja, među većim gradovima u kojima je pobedila koalocija oko VMRO DPMNE "Za bolju Makedoniju" su Bitolj, Ohrid i ĐevĐelija.

foto: EPA / Georgi Licovski

Koalicija vladajuće SDSM "Najbolje za moju opštinu" u drugom krugu loklanih izbora, koji su održani juče, osvojila je gradonačelnike u sedam opština, među kojima je i skopska opština Centar, a sedam je dobila i albanska DUI, najveći parner SDSM u Vladi Severne Makedonije.

foto: EPA / Georgi Licovski

Albanska opozicina koalicija Alijansa za Albance - Alterantiva je pobedila na izborima za gradonačelnike u dve opštine, DPA u jednoj, a dve stranke koje su manji koalicioni parneri SDSM i VMRO DPMNE u po jednoj opštini, dok je u Kumanovu kao nezavisni kandidat pobedio trenutni gradonačelnik i donadavni član SDSM Maksim Dimitrievski.

foto: EPA / Georgi Licovski

U prvom krugu lokalnih izbora u Severnoj Makedoniji, 17. oktobra, izabrani su odbornici svih 80 opština i Gradu Skoplju i gradonačelnici u 34 opštine.

Najviše gradonačelnika je i tada dobio VMRO DPMNE -22, SDSM je osvojio devet, a tri gradonačelnička mesta je osvojila najveća albanska partija DUI.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Georgi LIcovski