Foto: Profimedia

teški dani za bile

ČOVEK KOME JE ZVEZDA URUČILA OTKAZ STIŽE NA POLJUD: Hajduk pronašao novog trenera

Litvanski fudbalski stručnjak Valdas Dambrauskas (44) novi je trener Hajduka, objavio je splitski klub.

Fudbal

Dambrauskas će na Poljudu zameniti Švedjanina Jensa Gustafsona koji je dobio otkaz, a potpisao je ugovor do leta 2024. godine.

Dambrauskas se tako vraća u Hrvatsku nakon vodio Goricu nakon čega se preselio u Ludogorec što je bio i njegov posljednji trenerski angažman pre dolaska u Hajduk. Zanimljivo, na prethodnom poslu je dobio otkaz nakon što je Crvena zvezda savlada Ludogorec u Bugarskoj sa 1:0.

- Valdas Dambrauskas je trener koji je tokom svoje karijere vodio vrlo dobro organizovane i uspešne timove koje je svojim trenerskim znanjem nadogradjivao. Uveren sam da će nam doneti novu energiju i da će svojim znanjem i iskustvom doprineti unapredjenju kvaliteta u svim segmentima igre, rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Profil je trenera koji pre svega traži pozitivan odnos cele ekipe što smatramo temeljnim uslovom za uspeh. Preferira rad s igračima snažnog karaktera, smatra da je rad s takvim profilom igrača bitan za uspeh. Mišljenja sam da će uz sve navedeno u relativno kratkom roku podići kvalitet naše igre, vrednost igrača, a samim time će dati novu dimenziju timu, potrebnu u borbi za trofeje, dodao je Nikoličius.

Hajduk se trenutno nalazi na četvrtom mestu Prve HNL sa 21 bodom, šest manje od Dinama, Osijeka i Rijeke.

Kurir sport