Foto: Starsport

SPEKTAKL U ARENI

MIRONČIKOV ŽELI NOVU POBEDU: Srbija na Ameriku u polufinalu

Srpski reprezentativac, 23 – godišnji Vladimir Mirončikov boriće se u srcu beogradske Arene za plasman u finale 21. Svetskog prevnstva u olimpijskom boksu čiji je domaćin naša prestonica. U polufinalu koje je na programu 4. novembra 2021. Vladimir će u kategoriji do 80 kilograma nastupiti u meču pod rednim brojem 10 u drugoj sesiji koja startuje od 18 časova, za protivnika će imati Amerikanca

Ostali sportovi

Mirončikov je Srbiji doneo ogromnu radost plasmanom među četiri najbolja boksera na planeti čime je obezbedio sigurnu bronzu i medalju za našu zemlju na koju se čekalo dugih 26 godina. Pobede nad prvacima Turske i Kazahstana pokazale su da ima snagu za i više od bronzane medalje koja mu je osigurana. Šansu za plasman u finale Vladimir će tražiti u četvrtak uveče oko 20.00 i to protiv najboljeg takmičara Sjedinjenih Američkih država.

Srećan sam što ću biti upisan u istoriju srpskog sporta. Ipak, sam se da neću stati na ovome i da ću sutra nošen prepunom dvoranom pobediti i Amerikanca” - istakao je Vladimir Mirončikov.

Naš as kojeg odlikuje sjajan stil boksa, koji navijači vole, prokomentarisao je i domaću publiku.

Zaista je nešto posebno kada u toku meča gotovo stalno čujete silna skandiranja Vladimir, Vladimir. A onda u nastavku Srbija, Srbija. Često slušam himnu Srbije i stvarno se nadam i daću sve od sebe da je svi zajedno slušamo i u finalu na pobedničkom postolju posle mog meča” - iskren je reprezentativac Srbije.

Inače ovo Vladimiru nije prva medalja za Srbiju. U maju mesecu u Zagrebu je predvodio našu reprezentaciju na seniorskoj Balkanijadi. Ubedljivo je pobedio sve rivale i osvojio zlatnu medalju. Tad je proglašen za najboljeg takmičara celokupnog balkanskog šampionata.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.000 dolara. Srebrna medalja vredna je 50.000, a zlato 100.000 dolara. Nagrade bokserima na SP u Beogradu obezbedila je AIBA.

Kurir sport