Foto: EPA / Georgi Licovski

teška klinička slika

TUGA U SKOPLJU: Umrla 16-godišnja devojčica od kovida! Lekari bili nemoćni!

U Infektivnoj klinici u Skoplju preminula je 16-togodišnja devojka od posledica kovida 19, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije.

Severna Makedonija

Kako se navodi, mlada pacijentkinja iz tetovskog sela Siričino bila je "izuzetno težak slučaj, kiseonički zavisna i sa teškom kovid pneumonijom" i nije bila vakcinisana.

"Tokom hospitalizacije je potvrđena i plućna tromboembolija. U toku lečenja dolazi do progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije. Lečena je multidisciplinarno zbog razvijenih komplikacija, a juče je došlo do dramatičnog pogoršanja vitalnih parametara, što je dovelo do plućne embolije", navodi se saopštenju.

Ta kovid pacijentkina je u skopsku infektivnu kliniku je sa mnogo teškom kliničkom slikom dovezena iz bolnce u Tetovu, gde je bila hospitalizivana od 21. do 23. oktobra, a prethodno je devet dana bila lečena u kućnim uslovima.

To je druga najmladja žrtva korona virusa u Severnoj Makedoniji od početka pandemije. Najmladja je 15-togodišnja devojka iz tetovskog sela Selce koja je umrla 1. septembra u Infektivnoj klinici u Skoplju.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Georgi Licovski