Foto: Profimedia

odgovoran za šest ubistava

FBI UHVATIO SERIJSKOG UBICU KOJI JE UBIJAO PO AMERICI Ovo ga je odalo!

FBI je juče objavio da je uhapsio ''osumnjičenog serijskog ubicu'' ta kogs everuje da je odgovoran za šest ubistava, kao i za dva ranjavanja širom Misurija i Kanzasa.

Planeta

Perez Rid (25) je uhapšen u petak nakon što je izašao iz voza u Misuriju, navodi se u saopštenju za medije koji je izdao FBI, a prenosi CNN.

Istražitelji su rekli da je Ris imao kartu iz Sent Luisa za Kanzas Sitii u Misuriju i da je u trenutku hapšenja nosio poluautomatski pištolj kalibra 40.

-Ovaj kalibar odgovara čaurama za vatreno oružje pronađeno u nerešenim pucnjavevima u gradu i okrugu Sent Luis tokom septembra 2021. godine, navodi se u saopštenju za javnost, prenosi CNN.

-Najmanje šest žrtava je upucano, četiri smrtno, iz istog vatrenog oružja kalibra 40, dodaje se u saopštenju.

CNN nije uspeš da dobije Ridovog advokata za komentar.

Rid je u petak pristao da odgovori na pitanja agenata i negirao je da je bilo koga povredio, navodi se u njegovoj izjavi na sudu u Missouriju.

Žrtve su ubijene između sredine septembra i kraja oktobra, prema vremenskom sledu događaja navedenom u njegovoj izjavi. Rid je živeo u Sent Luisu, ali je otputovau u Kanzas siti, navodi se u izveštaju FBI.

Tamo je ubio druge dve žrtve, a način na koji su ubijene u skladu je sa ubistvima na području Sent Luisa, navodi FBI.

Nadalje, obezbeđenje stambenog naselja u kom je ubio svoju poslednju žrtvu dalo je policiji sliku Ridove vozačke dozvole koju je koristio za ulazak u zgradu. Na snimcima nadzorne kamere prikazan je Afroamerikanac sa tetovažom polumeseca na čelu. Ta tetovaža odgovarala je tetovaži Afroamerikanca na ranijim na snimci nadzorne kamere.

Rid je u okrugu Sent Luis optužen za dvostruko ubistvo, za napad prvog stepena i po tri tačke za oružani zločin.

Federalno je optužen za međudržavni prevoz vatrenog oružja sa namerom da počini kazneno delo.

Ridovi zločini se i dalje istražuju u gradovima Sent Luis i Kanzas siti, gde još nije optužen. Sada se nalazi u saveznom pritvoru, saopšeno je iz kancelarije tužitelja okruga Sent Luis.

Ko je Perez Rid?

foto: UPI / UPI / Profimedia

Rid je čovek iz okruga Sent Luis. Rid prolazi kroz razvod. Njegova supruga je u julu podnela zahtev za razvod u okrugu Džekson u državi Misuri.

Živi u Kanzas Sitiju. U sredu, 10. novembra, puni 26 godina. Na čelu ima karakterističnu tetovažu u obliku polumeseca, piše ksdk.com.

Za šta je optužen?

Rid je optužen za tri pucnjave u okrugu Sent Luis. On se suočava sa dve tačke optužnice za prvostepeno ubistvo dve osobe i jednom tačkom za napad prvog stepena u pucnjavi na muškarca koji mu je ostavio ostavio trajne povrede.

On se takođe suočava sa tri tačke optužnice za oružani zločin u okrugu Sent Luis.

Na saveznom sudu, Rid se suočava sa optužbom za prenošenje oružja preko državne granice sa namerom da počini krivično delo. On je osumnjičen za dve pucnjave u Sent Luis Sitiju, a dovodi se u vezu sa smrću dve osobe u Kanzas Sitiju u Kanzasu.

Optužbe u tim slučajevima nisu podignute. Portparol tužilaštva grada Sent Luisa rekao je da oni istražuju.

Kurir.rs