Foto: Starsport, screenshot BN televizija

Stiže pomoć

KOŠARKAŠKI KLUB PARTIZAN POMAŽE RATNOM VOJNOM INVALIDU: Crno-beli daju na licitaciju unikatne dresove za pomoć Panti Maleševiću

Košarka

Sve ljude velikog srca, a posebno navijače Partizana, potresla je priča o Pantu Maleševiću, iz sela Grbavci pored Zvornika, velikom navijaču Partizana koji trenutno, kao ratni vojni invalid, živi sam u jako teškim uslovima.

U ratu je ranjen, u leđa ga je pogodio geler, ali ovaj ponosni čovek nije tražio nikakvu nadoknadu od države, već je hleb zarađivao u nadnici.

Nekako je to i funkcionisalo dok ga nisu stigle godine. Tek nedavno su ga se nadležni setili, pa je dobio invalidsku penziju od samo 100 evra, što je premalo za pristojan život.

Na apel za pomoć Panti reagovao je Košarkaški klub Partizan. Crno-beli će se početkom naredne nedelje uključiti u prikupljanje pomoći, tako što će u saradnji sa fondacijom Humanist dati na licitaciju unikatne dresove sa oproštajne utakmice Novice Veličkovića.

Panto Malešević živi sam, a održava ga ljubav prema Republici Srpskoj i Partizanu. Uplašen da neće imati ko da obeleži njegov grob, uradio je to sam.

- Podigao sam spomenik sebi za života i stavio sam grb Partizana. Od treće godine navijam za taj klub, a navijaću za crno-bele i kad umrem - dodaje on.

Gradska boračka organizacija Zvornika pokušava da mu dodatno pomogne, zato su krenuli u akciju prikupljanja pomoći. Prvenstveno treba da mu se obezbedi manja kuća sa strujom i vodom i put. Zato svako ko želi da pomogne ovom čoveku treba da se javi Boračkoj organizaciji Zvornika (tel +38765711057).

Kurir sport