Foto: Printscreen/TV Pink

prilikom pokušaja aktivista NVO da ga prekreče

VUČIĆ O INTERVENCIJI POLICAJACA KOD MURALA MLADIĆU Nisu štitili mural već predstavnike nevladinih organizacija da ne dobiju batine

Politika
> 16:51h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je laž da je "policija štitila zidove", povodom intervencije policajaca prilikom pokušaja aktivista nekoliko nevladinih organizacija da prekreče mural Ratku Mladiću u Beogradu.

Vučić je na novinarsko pitanje prilikom obilaska radova na revitalizaciji Termoelektrane "Nikola Tesla B" u Obrenovcu rekao da je "policija štitila njih da ne dobiju batine jer bi ih ovi momci zgazili".

foto: Ana Paunković

"Policija je uspešno obavila posao i priveli su nekoliko mladića. Prekrečili su (mural), to nije posao za policiju, možda za komunalnu inspekciju ako gradjani prijavljuju", rekao je Vučić.

foto: Ana Paunković

Povodom osuda zbog sprečavanja uklanjanja murala Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, koji je u Hagu osudjen zbog ratnih zločina, iz Hrvatske i EU, Vučić je rekao da oni koji su uputili takve osude "bukvalno nemaju drugi posao u životu nego da mrze Srbe".

Vučić je naveo da "članica EU Hrvatska" i sama ima nekoliko murala ratnih zločinaca.

(Kurir.rs/Beta)