Foto: Marko Đoković

Čast

IVAN TASOVAC DOBIO NASLEDNIKA: Evo ko je novi direktor Beogradske filharmonije!

Pop kultura

Novi direktor Beogradske filharmonije biće Darko Krstić, doskorašnji sekretar ove ustanove, ovu odluku donela je Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Naslednik nedavno preminulog Ivana Tasovca dugogodišnji je zaposleni u ovoj ustanovi, funkciju sekretara ponovo vrši od početka 2017. a pre toga je bio direktor filharmonije, za vreme ministarskog mandata Ivana Tasovca u Vladi Ivice Dačića.

Krstić je po zanimanju mašinski inženjer, a u Beogradsku filharmoniju došao ja je na samom početku svoje karijere 1993. godine, da bi od 2002. godine postao rukovodilac tehničke službe a od 2012. nalazio se na mestu sekretara.

Podsetimo, prethodni direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac preminuo je 29. septembra ove godine, nakon što mu je pozlilo u porodično domu u Beogradu, bio je direktor ove ustanove u dva navrata od 2001- 2013. i od 2017. do smrti, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. A nedeljnik "Vreme" proglasio ga je za ličnost godine 2011.

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video: