Foto: Ana Paunković

Više javno tužilaštvo u Pančevu

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KNJIGOVOĐE IZ PANČEVA: Rumunsku državljanku ojadila za 20 hiljada evra, ubila je i zakopala u dvorištu

Crna Hronika

Više javno tužilaštvo u Pančevu je nakon završene istrage podiglo optužnicu protiv Bogdanke G. (68) zbog sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo rumunske državljanke Miore Hajduk (54).

Podsetimo, Miora Hajduk ubijena je 17. maja kada je otišla kod svojih knjigovođa Bogdanke G. i njenog sina Bobana M. (46), da popriča sa njima, jer je shvatila da su je oštetili za 20.000 evra. Nesrećna žena rekla je svom stanodavcu da "ima problem" i da je nervozna zbog tog susreta, ali mu nije rekla o čemu se radi.

mesto gde je nesrećna žena zakopanafoto: Ana Paunković

- Okrivljenoj se optužnicom stavlja na teret da je 17. maja 2021. oko 18 sati lišila života M. H., tako što je prethodno po dogovoru, primila oštećenu u svoju knjigovodstvenu agenciju u kojoj je vodila poslovne knjige za trgovinsku radnju, kako bi joj vratila dokumentaciju jer nije želela da joj vodi knjige zbog narušenog poslovnog odnosa - stoji u saopštenju tužilaštva:

- Tokom rasprave i fizičkog sukoba sa oštećenom u jednom trenutku dohvatila je predmet i istim zadala oštećenoj višestruke udarce u predelu glave od kojih je preminula.

Bogdanki G. je produžen pritvor u kom se nalazi od 18. maja, a njen sin takođe knjigovođa Boban M. pušten je 8. novembra iz pritvora.

- U odnosu na drugooptuženog B. M. kome se tokom istrage stavljalo na teret izvršenje krivičnog dela ubistvo u saizveštavanju, istraga je obustavljena jer po završetku iste nije bilo dovoljno dokaza za podizanje optužnice - piše u saopštenju Višeg tužilaštva u Pančevu.

kuća u kojoj se dogodio zločinfoto: Ana Paunković

Podsetimo, sumnja se da je Rumunka udarana ciglom u glavu. Nakon što je preminula, optužena ju je zakopala u dvorištu kuće, između staze i komšijskog zida.

(Kurir.rs / B. T. )