Foto: Damir Dervišagić

kazna

OTKRIVA SE SVE VIŠE LAŽNIH KOVID SERTIFIKATA: Ako falsifikujete ili koristite tuđu kovid propusnicu MOŽETE DA ZAGLAVITE ROBIJU!

Društvo

Rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu komunalne milicije Ranko Šekularac upozorio je da je primetna zloupotreba kovid propusnica, njihovog falsifikovanja i korišćenja tuđih isprava.

- Komunalna milicija je ovlašćena da osobu za koju se utvrdi da nema validan zeleni sertifikat udalji iz objekta. Ta osoba za nas nema sertifikat. Međutim, to lice je u riziku da iz jedne prekršajne odgovornosti pređe na teren krivične odgovornosti ukoliko se dokaže da je na neki način falsifikovalo ispravu, tj. zeleni sertifikat - kazao je Šekularac za TV Prva i istakao da i svaki kovid redar može da obavesti nadležno tužilaštvo ili policiju ukoliko posumnja u verodostojnost nekog dokumenta.

foto: Printscreen/RTS

Advokat Nemanja Injac istakao je za Kurir da se falsifikovanje kovid sertifikata podvodi pod krivično delo falsifikovanja isprave člana 355 stava 2 Krivičnog zakonika:

- Zaprećena kazna za ovo krivično delo je od tri meseca do pet godina zatvora. Ukoliko gost lokala ne poseduje kovid propusnicu, piše se i prekršajni nalog od 5.000 dinara, dok je kazna za kovid redara 30.000.

Kurir.rs/ A. K.