Foto: Printscreen/Abc13.com, AP/Evan Agostini

TRAGEDIJA

DESETA ŽRTVA SA KONCERTA TRAVISA SKOTA: Devetogodišnji dečak preminuo u bolnici, otac najavio tužbu od 20 MILIONA $

Pop kultura

Devetogodišnji dečak iz Dalasa deseta je žrtva stampeda do kog je došlo na koncertu repera Travisa Skota pre dve nedelje, javlja "Anadolu Agency" (AA).

Ezra Blount iz Dalasa, doveden je u bolnicu tokom noći u kojoj se održavao "Astroworld Music Festival" u Hjustonu, bez moždane aktivnosti.

foto: Profimedia

Njegov otac, u objavi na "GoFundMe" stranici, otvorenoj kako bi platio medicinske troškove lečenja sina, naveo je da je Ezra sedeo na njegovim ramenima, te da se izgubio u masi tokom stampeda. Njegov otac je izgubio svest, a kada se osvestio tražio je sina i shvatio da je dečak već u bolnici. Ezrina porodica tvrdi da je dečak "udaran, pregažen i gotovo smrvljen na smrt".

Inače, porodicu Blount zastupa istaknuti advokat za građanska prava Bendžamin Kramp i traži najmanje milion dolara odštete.

foto: Profimedia

U stampedu do kog je došlo dok je nastupao reper Travis Skot, povređeno je nekoliko stotina ljudi, više od deset ih je još u bolnici. U toku je kriminalistička istraga, a pod lupom inspektora su promoter koncerta "Live Nation" , kao i sam Travis Skot.

Nakon smrti devete žrtve "Astroworlda", studentkinje Barti Šahani, prošle nedelje, advokat porodice Džejms Lasiter najavio je podnošenje tužbe za smrt od 20 miliona dolara.

foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Anadolu Agency