Foto: FIBA

novi izazov

POSLE BLISTAVE KARIJERE DOBILA NOVU FUNKCIJU: Sonja Vasić novi sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije

Novi izazov je pred Sonjom Vasić, koja je završila profesionalnu košarkašku karijeru

Košarka
> 13:47h

Kako se navodi, Olimpijski komitet Srbije (OKS) će sutra predstaviti sportske programe za olimpijski ciklus Pariz 2024, koji su namenjeni najboljim sportistima Srbije u seniorskoj i juniorskim kategorijama u okviru olimpijskih grana sporta.

- Detaljnu analizu ostvarenih rezultata naših sportista na OI u Tokiju, kao i koncept finansiranja i realizacije sportskih programa za naredne tri godine predstaviće predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Đorde Višacki i novi sportski direktor OKS Sonja Vasić, navodi se u saopštenju OKS.

Sonja Vasić, bivša Petrović, igračku karijeru završila je ovog leta kada je osvojila zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Valensiji i zauzela četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

foto: Printskrin

Jedna od najboljih košarkašica Srbije u ovom veku igrala je u Crvenoj zvezdi, Barseloni, Buržu, Spartaku iz Moskve, Čikago Skaju, Pragu, Finiks Merkjuriju, Dinamu iz Kurska i Uni Đironi.

Osvojila je sa selekcijom Srbije dve zlatne medalje na Evrobasketima 2015. i 2021. godine, bronzu na Olimpijskim igrama 2016. godine. U klupskim okvirima osvojila je tri Evrolige (dve sa Spartakom i jednu sa Pragom), dva FIBA Superkupa, tri titule u Češkoj sa Pragom, triplu krunu sa Francuskom u Buržu.

Bila je 2007. godine najbolja mlada igračica Evrope, titulu najbolje košarkašice Srbije ponela je 2016 i 2019, bila je MVP Evrobasketa 2021 i takođe je bila u idealnoj petorci Evrobasketa 2015, 2019. i 2021. godine.

Kurir sport / OKS