Foto: Kurir.rs/T.S.

presek

KORONA BILANS U VRANJU: Opada broj zaražene dece, troje dece poslato na dalje lečenje

Srbija

VRANJE - Na kovid 19 testirane su 442 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije analize su pokazale da je 69 lica zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 32 novoobolele osobe su iz Vranja, 10 iz Surdulice, po 8 inficiranih iz Bujanovca i Trgovišta, po 5 iz Vladičinog Hana i Bosilegrada i jedan iz Preševa.

U protekla 24 sata u kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje bitku sa koronavirusom izgubio je jedan pacijent, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 87 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 55 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpušteno 7. Za pacijente slobodno je 71 mesto.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 254 pregleda, 100 prvih i 154 kontrolna. Urađena je 71 laboratorijska analiza, 10 PCR i 91 antigenski test. Od toga 27 je pozitivno na koronavirus.

U Kovid ambulanti za decu obavljeno je 30 pregleda. Troje dece poslato na dalje lečenje na Pedijatriju.

Urađeno 18 antigenskih testova. Rezultati su pokazali da je pozitivno jedno dete uzrasta do 7 godina.

Od početka imunizacije zaključno sa 16. novembrom u Vranju je dato ukupno 108.469 doza svih vakcina.

Ukupan broj datih vakcina istog dana je 357. Najveći broj građana Srbije juče je primio treću dozu vakcine njih 234.

Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je u toku jučerašnjeg dana dato 19 doza vakcina protiv sezonskog gripa -Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.608 doza vakcina- saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Kurir.rs/T.S.