Foto: Profimedia

strategija

TOP GENERAL OTKRIVA NEPOZNATE ČINJENICE O KINESKOJ RAKETI: Lansiranje hipersoničnog projektila može biti uvod u iznenadni napad!

U ekskluzivnom intervjuu za CBS Nevs, general Džon Hajten, potpredsednik Združenog načelnika štabova i druga osoba u američkoj vojsci, otkrio je nove detalje prošlog leta kineskog testiranja hipersoničnog oružja, koji je poslao projektil širom sveta u više od pet puta brže od zvuka.

Planeta
> 17:33h

„Izbacili su raketu dugog dometa“, rekao je Hajten za CBS Nevs. „Letela je oko sveta, lanirala hipersonični projektil koji je klizilo sve do Kine, koje je pogodilo metu u Kini. Upitan da li je pogodio metu, Hajten je odgovorio: "Dovoljno blizu."

Za razliku od interkontinentalnih balističkih projektila koje putuju u predvidljivom luku i mogu se pratiti radarima velikog dometa, hipersonično oružje manevriše mnogo bliže zemlji, što otežava otkrivanje radarom. U kombinaciji sa stotinama novih raketnih silosa koje Kina gradi, Hajten veruje da bi Kinezi jednog dana mogli da budu sposobni da pokrenu iznenadni nuklearni napad na SAD.

Kurir.rs/Si-Bi-Es Njuz