Foto: YouTube/ PACE Profession of Arms Center of Excellence

strategija

AMERI GREŠKOM OTKRILI DIZAJN NOVOG STELT DRONA: Liči na moćni bombarder, ali mnoštvo drugih podataka još nema! VIDEO

Centar izvrsnosti profesije američkog vazduhoplovstva (USAF) objavio je video koji ukratko pokazuje šta liči na tajnovitu, novu dugotrajnu (HALE) stelt bespilotna letelica USAF-a na velikim visinama, RK-180. .

Planeta

Snimak pod nazivom „Nasleđe danas — ISR i inovacije“ fokusira se na to koliko je daleko stigla misija USAF-a za informisanje, nadzor i izviđanje (ISR) tokom proteklih decenija.

Pred kraj, video prikazuje ono što je veb stranica vojnih vesti Drajv sugerisala da je „slika plana“ bespilotne letelice RK-180 (UAV). Drajv je tvrdio da se navodno viđenje sofisticiranog UAV-a na snimku može smatrati „dodatnim dokazom“ da bi se „zvanično otkrivanje“ RK-180 „moglo uskoro dogoditi“.

Ovo je usledilo nakon što su se ranije ove godine na internetu pojavila tri viđenja navodne bespilotne letelice HALE, uključujući i fotografiju navodnog RK-180 na nebu iznad južne Kalifornije.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane SAD i dalje ne govori o karakteristikama bespilotne letelice, usred izveštaja da dron ima oblik delta krila sličan stelt bombarderu B-2 Spirit vazduhoplovnih snaga i da bi imao sličnu ulogu kao bespilotna letelica RK-4

Kurir.rs/Sputnjik