Foto: Prinscreen Facebook

PRIZNANJE

A ZA TRAMPA CRNI POJAS DEVETI DAN U TEKVONDU: Bivši američki predsednik dobio najviše odlikovanje BEZ BORBE!

Bivši šef Bele kuće obećao da će, ukoliko ponovo postane američki predsednik, u Kongres doći obučen u kompletno borilačko odelo

Planeta
Odmah je obukao kimono i spreman je za borbu Donald Tramp, bivši predsednik SAD sa gostimafoto: Printscreen Facebook

Kukivon, koji je poznat i kao Svetski štab za tekvondo i dom Svetske tekvondo akademije, dodelio je Donaldu Trampu, bivšem predsedniku SAD, crni pojas deveti dan, što je ujedno najviše odlikovanje u ovom borilačkom sportu. U pitanju je počasni pojas koji je Donald Tramp dobio bez borbe, a uručio mu ga je Li Dong Seop, predsednik Kukivona.

Čast i zadovoljstvo

Kako prenosi Dejli mejl, on je posetio bivšeg šefa Bele kuće u njegovoj vili Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi. - Saznao sam da je Donald Tramp vrlo zainteresovan za tekvondo - rekao je Li. Veruje se da je u ovom susretu posredovala uticajna zajednica Južnokorejaca u SAD. - Zadovoljstvo mi je i čast da primim ovaj počasni sertifikat. Tekvondo je sjajna borilačka veština za samoodbranu, koja je svima neophodna u ovakvim vremenima - poručio je Tramp.

Bacanje po propisu Vladimir Putin na treningu džudafoto: Profimedia

Trenira od 12. godine - Putin je majstor u džudu

Ruski predsednik Vladimir Putin jedan je od retkih svetskih lidera koji zapravo ima crni pojas u nekom borilačkom sportu. Putin trenira sambo i džudo od 12. godine. Pobeđivao je na takmičenjima u oba sporta. Osvojio je crni pojas osmi dan u džudu 2012. i postao prvi Rus koji ima tu titulu. Putin trenira i karate. Koautor je knjige o džudu.

On je otišao i korak dalje obećavši da će, u slučaju da pobedi na izborima 2024. godine i ponovo postane predsednik Amerike, u Kongres doći obučen u kompletno tekvondo borilačko odelo. Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, iza Trampa i Li Dong Seopa na zidu se vide fotografije susreta bivšeg šefa Bele kuće sa Kim Džong Unom, liderom Severne Koreje. Njihov sastanak koji je privukao veliku pažnju javnosti održan je u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje u junu 2019. godine.

Dobri odnosi

Očekivalo se da će ovaj susret označiti konačan početak demokratizacije Severne Koreje, ali to se nije dogodilo. Na zidu se takođe može videti i fotografija Trampa s britanskom kraljicom Elizabetom Drugom, snimljena u junu 2019, tokom Trampovog boravka u Londonu. Zanimljivo je da Tramp sada poseduje pojas istog ranga kao i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je crni pojas i zvanje velemajstora dobio tokom posete Južnoj Koreji 2013. Zanimljivo je da Putin ne praktikuje tekvondo, već da je on mnogo više zainteresovan za neke druge borilačke sportove (vidi okvir).

Kurir.rs