Foto: Printskrin

koeficijenti

SRBIJA U NAPADU NA OSTVARENJE SNA! Zvezda i Partizan otvaraju vrata RAJA: Velika prilika za srpske klubove u Evropi ove nedelje!

Vreme je nastavak takmičenja u evropskom klupskom fudbalu.

Fudbal
> 17:12h

Nakon završetka evropskih kvalifikacija za Mundijal i redovnog kola nacionalnih prvenstava za vikend, vreme je za nastavak takmičenja u Ligi šamnpiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Crvena zvezda dočekuje Ludogorec u LE dok Partizan gostuje Flori u Estoniji u okviru LK i čini se da je ovo sjajna prilika za dve pobede srpskih predstavnika s obzirom da su i jedni drugi favoriti.

Naime sa dve pobede bi Srbija zaradila 1,000 bodova, na trenutnih 29,375, odnosno samo 2,025 manje od Ukrajine prema sadašnjem saldu.

A Ukrajince čeka pravi pakao u ovoj evropskoj nedelji.

Kijevski Dinamo igra sa Bajernom, Šahtjor gostuje Interu kome "gori" za prolaz U LŠ dok i Zorija ide na noge Romi u glavnom gradu Italije u LK

Zaista pretežak raspored i lepa prilika da se Zvezda i Partizan dobrim rezultatima baš približe Ukrajini.

Prvi cilj je bio da Srbija nađe mesto među 15 najboljih, ali kako je sada u dobroj poziciji zbog "večitih", koji će i na proleće najverovatnije voditi bitke u Evropi, ambicije su znatno više.

Ta famozna 11 pozicija bi donela petog predstavnika našoj zemlji u Evropi, od kojih bi dva igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ostali se borili i u Ligi Evrope, odnosno odmah preskočili Ligu konferencija.

Međutim, i dalje nismo sigurni iznad famozne crte i 15. mesta, bez obzira na to što imamo više od četiri boda od Čeha, Kiprana i Turaka, koji su van tog društva, ali Česi Turci imaju po tri, a Kiprani dva predstavnika.

Razloga za optimizam sigurno ima, na oba zadatka, ali čini se da je upravo ovaj četvrtak verovatno ključan.

Za novi uspon srpskog fudbala nakon Lisabona.

Kurir sport