Foto: EPA / CHRISTIAN HARTMANN / POOL, EPA / MIKHAIL METZEL

što pre rešiti

PUTIN SA MIŠELOM: Sankcije MINSKU su kontraproduktivne! Za krizu sa migrantima potrebna saradnja kao što je dogovoreno sa Merkel!

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je danas da su namere evropskih država da uvedu nove sankcije Belorusiji kontraproduktivne.

Planeta

On je to rekao u telefonskom razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, preneo je TASS.

Sagovornici su se složili da što pre treba rešiti migrantsku krizu na granici Belorusije i EU na osnovu međunarodnog humanitarnog prava i istakli važnost saradnje Brisela i Minska, saopšteno je iz Kremlja.

Putin i Mišel su potvrdili da je svrsishodno da se uspostavi sistematska saradnja između Brisela i Minska, kako je i dogovoreno u telefonskom razgovoru predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka i nemačke kancelarke Angele Merkel, navedeno je u saopštenju.

"U tom kontekstu, Putin je istakao da su namere evropskih država da uvedu nove sankcije Belorusiji kontraproduktivne", saopštila je pres-služba ruskog predsednika.

Upotreba vodenih topova, suzavca, šok granata od strane poljskih snaga takođe je bila u fokusu razgovora.

Putin je izrazio nadu da će Šarl Mišel "raditi sa Varšavom na izbegavanju nasilja nad migrantima i uzdržati se od akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije".

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA