Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

PARNI VALJAK NEKA MELJE! Partizan večeras (16.30) apsolutni favorit protiv Flore u hladnoj Estoniji

Nema šanse bilo koga da potcenimo, pa nećemo ni Floru, poručio je trener Aleksandar Stanojević

Fudbal

Fudbaleri Partizana kao apsolutni favoriti igraju danas (16.30) utakmicu petog kola Lige konferencije protiv Flore u Estoniji. Trijumf u Talinu crno-belima sigurno garantuje drugo mesto i plasman u nokaut fazu trećeg po redu UEFA takmičenja.

- Moramo da idemo na sva tri boda, iz hiljadu razloga. Možete da izvučete zaključke šta to znači - ne ostavlja prostora za kalkulacije trener Partizana Aleksandar Stanojević, i nastavlja:

- Videli smo da je hladno na Baltiku, padao je sneg, nadamo se da će teren biti dobro pripremljen, ali imamo jasan cilj.

Pre dva meseca u Humskoj Partizan je lako slavio protiv Flore rezultatom 2:0, a oba gola bila su delo Lazara Markovića.

- Retko Flora gubi u Talinu. Pogledajte evropske utakmice na njenom stadionu, o prvenstvu Estonije da ne govorim. Zato smo maksimalno koncentrisani. Nema šanse da u Evropi bilo koga potcenimo. Bilo bi neozbiljno da to uradimo u savremenom fudbalu. Bila je teška utakmica u Beogradu, imali su Estonci šanse, ali smo zasluženo pobedili. Sad će biti drugačije. Vratio im se Rauno Sapinen, najbolji strelac ekipe. Generalno, Flora igra drugačije kod kuće, sigurno će pokušati da bude dominantnija nego u Humskoj, zavisi koliko ćemo joj to dozvoliti.

Partizan je iskoristio dvonedeljnu pauzu za dodatni rad, a kao rezultat toga došao je ubedljiv trijumf u Superligi nad Vojvodinom (4:1).

- Sad idemo u smeru stabilizacije. Posle Flore gostujemo Voždovcu, Dubočici u kupu, imamo prvenstveni meč s Novim Pazarom i evropski sa Anortozisom. Iz tog razloga ćemo i tim za meč u Talinu praviti u odnosu na dve utakmice, ono što nas očekuje u nedelju. Primera radi, Lazar Marković nije u potpunosti spreman, čuvamo ga što duže možemo, dok Nemanja Jović opet ima problem s kolenom - pojasnio je Aleksandar Stanojević.

Grupa B Flora - Partizan 16.30 Anortozis - Gent 21.00 1. Gent 4 3 1 0 5:1 10 2. Partizan 4 2 1 1 5:2 7 3. Flora 4 0 2 2 4:7 2 4. Anortozis 4 0 2 2 4:8 2

Flora - Partizan (16.30, RTS 1, Arena sport) Stadion: Lilekula. Kapacitet: 14.336. Sudija: Robert Harvi (Irska).

Flora (4-2-3-1): 32 Igonen - 26 Husar, 2 Kusk, 24 Pirg, 27 Lilander - 35 Pum, 28 Somets - 20 Zenjov, 14 Vasiljev, 8 Ojama - 11 Sapinen. Trener: Jirgen Hen.

Partizan (4-2-3-1): 41 Popović - 26 Miljković, 73 Miletić, 4 Saničanin, 72 Urošević - 39 Jojić, 16 Zdjelar - 9 Menig, 10 Pavlović, 55 Pantić - 11 Gomez. Trener: Aleksandar Stanojević.

Ostao u Beogradu Igor Vujačić ima koronu Crno-beli će u Talinu igrati bez standardnog štopera Igora Vujačića, koji je dobio koronu i zbog toga ostao u izolaciji u Beogradu. U avionu nisu bili ni Bibars Natho, koji je u Izraelu, te trio koji se oporavlja od povreda Nikola Terzić, Filip Holender i Ivan Obradović.

foto: Starsport©

(Kurir sport/A. R.)