Foto: Mup Srbije

mup

VULIN NAJAVIO: Uskoro formiranje jedinice rečne policije, poslednjih dana imali smo uspešne zaplene nafte

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će uskoro biti formirana rečna jedinica policije, koja će objedinjeno raditi i brinuti o bezbednosti na svim plovnim rekama.

- U poslednjih nekoliko dana imali smo veoma uspešne zaplene nafte i akciznih proizvoda na Dunavu i to je nešto čemu ćemo se u narednom periodu značajno posvetiti - rekao je ministar Vulin na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Prema njegovim rečima, Dunav je evropski koridor koji, kao i druge reke u prethodnom periodu, nije dovoljno kontrolisan.

- Prekinućemo šverc i povećati bezbednost na rekama. Niko nije kažnjen na reci zato što je pijan vozio skuter, a u pitanju je saobraćaj i ovde važe ista pravila - rekao je ministar policije Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da će u skupštinsku proceduru biti pušten predlog zakona po kojim bi policija dobila veća ovlašćenja kada je u pitanju bezbednost na rekama, slična onima koja ima kada je u pitanju bezbednost saobraćaja na putevima.

(Kurir.rs)