Foto: EPA / Neil Hall

nije je poznavao?

BRITANIJA U ŠOKU Gitarista popularnog lokalnog rok benda optužen za ubistvo 18-godišnje devojke: Oteo je na autobuskoj stanici?

Kodi Džejms Okland (24) koji je optužen za ubistvo 18-godišnje Bobi-En Meklaud, gitarista je nezavisnog rok benda Rakuda iz Plimuta.

Planeta

Policija ga sumnjiči da je oteo Meklaudovu na autobuskoj stanici 20. novembra i potom ubio u periodu od 20. do 23. novembra.

Okland, koji živi sa majkom, danas se pojavio pred sudijom. U roku od tri minuta potvrdio je svoje ime, datum rođenja i adresu i onda napustio sud prekriven čebetom, prenosi Dejli mejl.

Okland je rođen u Nemačkog gde je, kako se navodi, njegov otac služio u britanskoj vojsci. Bend Rakuda, nazvan po popularnom baru u Plimutu, čine nekolicina bliskih prijatelja koji su šokirani optužbom na račun svog kolege.

"Teško mi je da poverujem da je umešan u ovako nešto. On je važan deo našeg benda i sve mi je to šokantno", rekao je pevac Džoš Grinles.

Posle podizanja optužnice, bend je saopštio da se razilaze.

"Preostali članovi Rakude; Džoš, Ros, Džoš i Majke, izuzetno su šokirani i u potpunoj neverici zbog ovog tragičnog događaja. Naše misli i molitve su sa porodicom i prijateljima Bobi-En Meklaud, koji su sigurno skrhani zbog gubitka. U znak poštovanja, odlučili smo da nećemo nastaviti kao bend i da ćemo se odmah razići. U ovom trenutku nećemo davati nikakve dalje komentare", naveli su na Fejsbuku.

Policija navodi da Okland nije poznavao žrtvu koja je poslednji put viđena na autobuskoj stanici oko 18 časova.

Kurir.rs