Foto: Marina Lopičić

MALO KO ZNA

VELIKI HIT NASTAO U GARSONJERI U 4 UJUTRU: Marinko Rokvić posvađao se sa kolegom oko BUREKA, pa nastala ova popularna PESMA!

Stars

Pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini života nakon teške borbe sa rakom pankreasa.

Iza njega su ostali brojni hitovi koji su mu obeležili karijeru, a jedan od njih svakako je i pesma "Svađalice moja mala" koju i danas svi rado slušaju.

Tu numeru napisala je tekstopisac Radmila Todorović-Babić. Radmila je sa sestrom stanovala u maloj garsonjeri, a upravo tu su nastale neke od najpoznatijih numera narodne muzike i okupljala su se vrsna imena domaće muzičke scene.

Kako piše Telegraf Jetset, tokom jedne takve noći, dvojica harmonikaša i kompozitora, čuveni Dragan Aleksandrić i Miša Mijatović počeli su prepirku oko toga ko će da ide po doručak.

foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić

- Što ste, bre, takve svađalice? - rekla im je tada Radmila i saopštila kako bi svi, drugarski, trebalo da odu u pekaru.

Ali, čim je to izgovorila, shvatila je da bi "svađalicu" mogla da "spakuje" u pesmu.

- Ne idemo, bre, nigde! Imam ideju! Ti ćeš, Marinko, da pevaš o svađalici! Sada ću da ti napravim pesmu, a ti, Mišo, odmah da si uzeo harmoniku u ruke! Posle ćemo da jedemo - rekla je ona tada, prenosi pomenuti medij.

Rokvić je sa "Svađalicom“ zabeležio nezapamćen uspeh, a 1985. godine na tada čuvenom "Poselu 202" ova pesma bila je proglašena pesmom godine.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/K.Đ/Telegraf

Bonus video: