Foto: privatna arhiva

napad

GORAN GAJIĆ IZ BARAJEVA DIVLJAČKI PRETUČEN: Pitao me zašto sviram, udario me u oko i isekao nožem po glavi (FOTO)

Crna Hronika
> 17:21h

Goran Gajić (51) iz Barajeva povređen je kada ga je, kako tvrdi, iz čista mira na ulici pretukao N. M. (48), koji je posle nekoliko dana uhapšen. Gajić za Kurir kaže da je napadnut u blizini autobuske stanice u Barajevu prošlog petka, 19. novembra, dok je pokušavao da se parkira jer je krenuo da završi neke neodložne obaveze.

Nisam trubio

- Ispred mene je bio autobus koji je trebalo da skrene, ali nije mogao zbog parkiranih vozila. Mirno sam sedeo u svom autu, a autobus je trubio drugima. Odjednom, na suvozačeva vrata mi je pokucao čovek koji se kretao trotoarom, a za koga sam kasnije čuo da je izvesni N. M., pa me je pitao zašto trubim - počinje svoju priču Barajevac.

povredefoto: privatna arhiva

- Rekao sam mu da ne sviram ja, već autobus, i nastavio da mirno sedim u svom autu. On je produžio nekoliko metara, pa se okrenuo, došao do vozačevih vrata, otvorio ih i snažno me udario. Psovao me je i tukao, udarao iz zaleta, a na kraju mi je i posekao glavu nekakvim nožićem. Kako kaže, pokušavao je da se odbrani, a u pomoć su mu pritekli očevici. - Drugi meštani su pokušavali da me spasu, da me odbrane, a taj čovek je uzeo lopatu koju je našao u blizini i njome počeo da nasrće na ljude - kaže naš sagovornik.

posekotina na glavifoto: Privatna Arhiva

On objašnjava da je incident odmah prijavio policiji, a zatim potražio medicinsku pomoć. - Pregledan sam kod lekara, utvrđeno je da imam povredu oka i posekotinu na glavi koja mi je ušivena. Zbog nasilja koje sam pretrpeo obratio sam se i Osnovnom tužilaštvu u Mladenovcu. U šoku sam, ne mogu da verujem da sam napadnut iz čista mira, pošto čoveka ne poznajem, njegovo ime saznao sam tek naknadno - rekao je Gajić, koji je napadača prepoznao u policiji.

Nasilničko ponašanje

U mladenovačkom tužilaštvu potvrđeno nam je da je N. M. uhapšen u utorak uveče, te da se tereti za nasilničko ponašanje. - Tužilaštvo je pribavilo snimak napada, a do sada je ispitan oštećeni, kao i svedoci. Tokom istrage biće urađena i neophodna veštačenja - rečeno nam je u ovom tužilaštvu. Krivični zakonik Srbije za krivično delo nasilničkog ponašanja propisuje kaznu zatvora do tri godine.

Pušten na slobodu

Tužilaštvo se žalilo

Tužilac Ivan Konatar iz Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu potvrdio je za Kurir da je N. M. ispitan pred tužilaštvom. - Posle saslušanja smo predložili određivanje pritvora zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela, ali sud nije prihvatio predlog i nije odredio pritvor. Nakon dostavljanja rešenja izjavili smo žalbu na ovu odluku - rekao je tužilac za Kurir.

Kurir.rs/ J. Ivić

Bonus video: