Foto: RSS

SP U RUKOMETU

SRPSKE DAME SPREMNE ZA START! Selektor rukometašica: Cilj ekipe je pobeda na svakoj utakmici

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da je cilj ekipe da pobedi u svakoj utakmici na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji, kao i da još ne može da objavi ko će učestvovati na turniru, dok ne bude poznato da li će moći da igraju Kristina Liščević i Jovana Kovačević

Ostali sportovi

"Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj, ne idemo sa belom zastavom, a ono što treba da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica. Dobro smo obavili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva", rekao je Bregar.

Svetsko prvenstvo na programu je od 1. do 19. decembra, a Srbija će igrati u Grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati 3. decembra protiv Poljske od 20.30.

"Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli da su ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka", naveo je selektor.

On je podsetio da se ekipa četvrti put okupila otkako je on selektor i da je u velikoj meri selekcija podmlađena.

"Iza nas su 10 treninga na pripremama i dve utakmce sa Severnom Makedonijom. U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je dosta rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakavoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice", rekao je Bregar.

"Još ne znam kakav je status Kristine Liščević i Jovane Kovačević, tako da ne mogu da objavim konačan spisak putnika za Španiju, ali verujem da ću nakon svih rezultata najkasnije sutra ujutru imati jasnu sliku", dodao je on.

foto: Starsportphoto

Selektor je pohvalio sve igračice i rekao da su na pripremama radile na visokom nivou.

Reprezentativka Jovana Stoiljković rekla je da su pripreme bile kratke, ali da je ekipa dobro radila i spremila taktiku za početak turnira.

"Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve dobro prošlo. Atmosfera je zaista dobra, sve devojke su maksimalno koncentrisane, naporno smo radili", dodala je.

Govoreći o utakmici protiv Poljske, Stoiljković je navela da je prva utakmica na turniru važna i da veruje da će ekipa prikazati maksimum i ostvariti pozitivan sihod.

"Kamerun igra drugačije u odnosu na evropski rukomet i biće nam potrebno malo vremena da se adaptiramo, ali mislim da nam neće trebati mnogo jer imamo kvalitet. Rusija je podmladila reprezentaciju, ali svi znamo da su velesila i da imaju dobru školu rukometa. Mi ćemo dati maksimum, idemo korak po korak i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i napredovati", rekla je ona.

Srbija će u drugom kolu 5. decembra od 20.30 igrati protiv Kameruna, a dva dana kasnije u isto vreme protiv Rusije.

Beta