Foto: Printscreen/Youtube

znali ga po brkovima

OVOM NAŠEM GLUMCU SVI ZNAMO FACU, A NIKO NE ZNA NJEGOVO IME: Igrao u mnogim filmovima i uvek epizodne uloge, ali je ostao UPAMĆEN

Pop kultura

Domaću kinematografiju je nemoguće zamisliti bez Ljubomira Ljube Ćipranića koji je publici najviše ostao prepoznatljiv po svojim brkovima.

Ćipranić je više od 50 godina snimao gotovo bez pauze, a sve role koje je odigrao bile su manje sporedne uloge.

foto: Printscreen/Youtube

Ljuba je glumačku karijeru počeo davne 1958. godine u filmu "Krizantema". Od tada je odigrao ukupno 182 uloga na filmu i televiziji i gotovo da ne postoji projekat u kojem se pojavio bez brkova. Ćipranić je više od 50 godina snimao gotovo bez pauze, a sve role koje je odigrao bile su manje sporedne uloge.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina bez izuzetka je gumio marginalne uloge poput trubača, radnika u pekari, paora, boksera, pijanduru, vozača autobusa, kafedžiju, gastarbajtera, konobara, prodavca, tamničara, konduktera, a neretko je oblačio i iniformu i to u filmovima "Povratak otpisanih" gde je glumio žandarma, "Ko to tamo peva" u ulozi kaplara, i kao milicioner u ostvarenju "Kako sam sistematski uništen od idiota", kao i seriju "Orđinali".

foto: Printscreen/Youtube

Poslednjih godina stvaralaštva igrao je mesara u "Porodičnom blagu" , pijanca u "T.T. sindromu" i seriji "Seljaci" u kojoj je glumio Kiću. Nije voleo medijski da se eksponira i za života nije dao ni jedan intervju. Umro je u 2010. godine u Beogradu.

foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video: