Foto: Screnshot YT/Ripizzi

tragedija

NORVEŠKI JUTJUBER PREMINUO NA SNIMANJU VIDEA U poslednjem klipu povodom 57. rođendana poručio: NISAM UMRO

Popularni norveški jutjuber preminuo je u 57. godini nakon što je pao kroz led na zaleđenom jezeru dok je snimao video.

Planeta

Tor Ekhof, poznat svojim fanovima kao Apetor, preminuo je 27. novembra, dan nakon što je otišao na Jakobs branu u blizini grada Kongsberga da snimi klip.

Video bi bio tipično otpremanje na Jutjub za fabričkog radnika Ekhofa, koji se često brčkao po ledu i snegu u različitim delovima Norveške i delio snimke divljih životinja i slikovitih pogleda snimljenih na njegovim putovanjima u zemlji.

Norveške novine Verdens Gang objavile su da je Ekhof živeo sa Tove Skjerven, koja je u nedelju posvetila objavu na Fejsbuku „mojem veoma dragom Toru“, dok je takođe podelila detalje o trenucima koji su doveli do njegove smrti.

„Petak, 26. novembar je bio normalan petak“, napisalaje Skjerven na engleskom. Otišao si na snimanje na jezero.

"Ali nešto je pošlo strašno naopako. Završili ste u ledenoj vodi, a ovoga puta više niste ustali, kao što ste to činili mnogo puta!"

Skjerven je nastavila: „Na kraju su te pokupili ronioci i poslali hitnu pomoć u bolnicu ali si bio predugoi pod vodom.

„U subotu uveče, Johanes i ja smo bili sa tobom kada su lekari u bolnici isključili sve mašine koje su održavale tvojetelo.

Hvala vam za sve što ste bili Johanesu i meni“, zaključila je Skjerven. „Imamo beskrajne lepe uspomene, a neopisivo nam nedostaješ!“

Čini se da su tvitovi koje je 26. novembra podelio jugoistočni norveški policijski okrug o Ekhofovoj nesreći, sa detaljima na norveškom kako su muškarca u svojim 50-im „vatrogasci spasli iz vode“ pre nego što su ga vazdušnim putem prevezli u bolnicu.

Poslednji Jutjub video koji je podelio Ekhof, koji je imao preko 1,2 miliona pretplatnika na platformi, postavljen je 22. novembra i pod naslovom: „Nisam mrtav, danas imam 57“, povodom proslave njegovog nedavnog rođendana.

Na snimku je viđen kako se uranja u mutnu vodu koja je napunila kadu na otvorenom, pre nego što je očigledno pio votku pravo iz flaše. Video je pregledan skoro 2 miliona puta i preplavljen je porukama fanova koji izražavaju saučešće.

Ekhof je potvrdio za Dejli Dot u intervjuu 2016. da je pio pravu votku u svojim video klipovima, kao što je takođe otkrio: „Uvek sam voleo hladnu vodu."

Dodao je: „Kada plivate na ledu ili se petljate skoro goli po snegu, imate ograničeno vreme pre nego što vam postane previše hladno. Za to vreme samo morate mentalno da se nosite sa hladnoćom.“

Švedski Jutjuber i Tvitch streamer NimN odao je počast Ekhoffu u objavi na Tviteru objavljenoj u nedelju, napisavši: „Umro je radeći ono što je voleo, praveći svoje otkačene i besmislene video snimke koji izmame osmeh na lice. Nestao, ali nikada zaboravljeni!"

Kurir.rs/Newsweek